Denne opskrift er lånt fra Boris Buono fra Bottega Trattoria, hvor panna cottaen altid har en plads på dessertmenuen. Ligesom franskmændende har deres brændte creme og spanierne har deres brændte karamel, har italienerne også deres bud på en mælke/flødebaseret dessert, der næsten kan stå af sig selv. Panna cotta er en ærkeitaliensk dessertklassiker, som bare smager super dejligt. Selvom fedtprocenten er høj, er en kølig, silkeblød panna cotta den perfekte afslutning på et måltid. Især hvis man undlader den helt vulgære model serveret med karamelsauce og i stedet serverer noget frugtagtigt til.
Man kan fx servere panna cotta med pocheret frugt, kompot eller puré af årstidens frugt. Det kunne fx være pocherede ferskner om foråret, rabarberkompot om sommeren, bærpuré om efteråret eller æblepuré om vinteren.
1. Udblød gelatinen i vand.
2. Bring mælk næsten i kog i en kasserolle. Det er meget vigtigt, at den ikke kommer op at koge.
3. Tag kasserollen af varmen, vrid vandet ud af gelatinen og tilsæt den til mælken.
4. Skær en rids i vaniljestangen hele vejen ned.
5. Hæld fløde, sukker og vaniljestang op i en anden kasserolle og varm det op over lav varme, mens du rører rundt. Når fløden koger skal du straks tage den af.
6. Fjern vaniljestangen og bland mælken med fløden.
7. Hæld blandingen op i 4 portionsskåle og lad dem stå i køleskabet i 4-5 timer, indtil panna cottaerne er faste.
Læs hele artiklen