Der er nogen, som ikke har problemer med kulden. Faktisk er der tværtimod ganske godt gang i den et sted, hvor der godt nok er så koldt lige nu, at de fleste af os holder os langt væk.

I havet bugner det nemlig med blåmuslinger lige nu. Store kødfulde muslinger – havets kulinariske kartoffel, som den kaldes. Og det gør den vel fordi, der er masser af den, og den egentlig ikke anses for noget særligt, men det er den! Vi har i Danmark nogle helt vidunderlige muslinger, som både vokser vildt og som dyrkes. Det er en utrolig sund spise, og den er også god for mikroklimaet i vores vande, så alle burde være helt tossede med muslingen.

Derfor fejres blåmuslingen med sin helt egen festival, nemlig Blåt Guld, som foregår ved flere forskellige arrangementer i løbet af februar og madfestivalen Copenhagen Cooking.

 

Der er mange muslingeevents på menuen – her kan du læse om et par af dem.

 

Blåmuslinge Bonanza

I weekenden 1.-3. februar er der Blåmuslinge Bonanza ved Torvehallerne, hvor fiskehandlerne har allieret sig med andre kulinariske kræfter og sætter fokus på blåmuslingen. Der er gode tilbud og sjove aktiviteter.

Læs mere om Blåmuslinge Bonanza.

 

Gastro Cruise

Hver lørdag i februar kan du sejle op og ned af havneløbet og smage på 6 forskellige gourmetrestauranters bud på retter med blåmuslinger. Båden lægger til ved hver restaurant, hvor du kan smage på retten med tilhørende drikkevarer og høre lidt om kokkens tanker bag retten. Der sejles fra Søren K i og det er bl.a. Lumskebugten og Restaurant Viva, der er med på ruten.

Læs mere om Gastro Cruise