Bagt vaniljecreme med jernurt

Bagt vaniljecreme med jernurt

Sabina
Spiseliv.dk

Opskriften er fra bogen 'Stenalderkost - Palæo opskrifter til det moderne menneske' af kokken Thomas Rode. 

 
 
Opskrift: Thomas Rode. Foto: Mikkel Adsbøl. Opskriften er gengivet efter aftale med Politikens Forlag.

Vaniljecreme

Forvarm ovnen til 125 grader. flæk vaniljestangen og skrab kornene ud. Bland piskefløde, stevia, jernurt og vaniljekorn i en gryde og giv det et hurtigt opkog. Kom æggeblommerne i en skål og pisk dem sammen. Fortsæt med at piske, mens du hælder den kogende flødeblanding over i æggeblommerne i en tynd stråle. Hæld blandingen tilbage i gryden og varm cremen igennem under stadig omrøring i ca. 5 minutter over svag varme, til massen er legeret, dvs. let tyknet. Sigt cremen over i små ildfaste portionsforme og bag dem i 5 minutter ved 125 grader. Skru derefter ned til ca. 90 grader og bag videre i ca. 20 minutter, til cremen har ’sat’ sig. lad cremen køle af.
 
Anretning
Hak nødderne meget fint og ensartet. Flæk vaniljestangen og skrab kornene ud. Bland nødder med vaniljekorn og steg det gyldent og sprødt i smørret. Krydr gerne med 1 knsp salt undervejs. drys nøddeblandingen over de bagte cremer, så det ligner en sprød, ’brændt’ skorpe som på en crème brûlée. servér cremerne med friske bær, frugt eller vær kreativ og smagsæt dem med fx grøn anis, lakrids eller noget helt tredje.