Med sig bag gryderne har Babettes Vivi Schou, som stadig styrer slagets gang i køkkenet, nemlig for nylig fået to nye souschefer, som ikke er mange somre ældre end restauranten, men som til gengæld har masser af erfaring fra toprestauranter i ind- og udland.

Mikkel Højborg Olsen har tidligere slået sine folder på Babette, men har tilbragt et par år som dessertkok på Søllerød Kro. Nu er han tilbage bag gryderne i Vordingborg, hvor man også finder Emil Thybo, som det seneste par år har arbejdet i Spanien på diverse toprestauranter.

Det nye køkkensamarbejde har blandt andet medført en mere innovativ og elaboreret stil på tallerkenerne.

“I forbindelse med at vi i år fejrer vores 20 års jubilæum, vil vi gerne lave noget nyt, så vi ikke bare bliver betragtet som en institution, men som en restaurant, der er nytænkende. Vi laver det mere michelinlignende, og har fx udvidet vores aftenmenu fra 5 til 8 retter, og stilen er mere raffineret - mere københavnsk, kan man kalde den. Vi har altid lavet dejlig mad, og vi er stadig blandt de 20 bedste restauranter i Danmark, men af og til er det en god idé at kigge indad og se, hvordan man kan gøre tingene endnu bedre,” siger Brian Østerbro Jensen, som er restaurantchef på Babette.


Åbner op for kælderen
Udover maden er også vinmenuerne blevet opgraderet med nogle af Babettes vinkælders mange skatte.

“Efter 20 år har vi oparbejdet en ret omfattende vinkælder, og vi er blevet enige om, at nu er det på tide at udnytte det. Derfor åbner vi op for kælderen og giver vores vinmenuer et gevaldigt løft opad. Vi har blandt andet mange tunge Bourgogne-vine med alder, som det ikke er til at få fat i hos vinhandlerne, og vi synes det er sjovt at kunne give folk nogle vinoplevelser, det ellers kan være svært at finde.”

Siden starten af februar har Babettes gæster kunnet opleve den nye stil, og Brian Østerbro Jensen fortæller, at den er blevet meget vel modtaget.

“Før har vi kørt på det sikre, og selvom vi har et stort, modent publikum, er det blevet rigtig godt modtaget, at stilen nu er mere up to date.”

Udover maden og vinen er også restauranten blevet shinet op, tjenerne har fået nye uniformer og bordene nye duge.

Babette er åben onsdag-fredag kl. 12-24 samt lørdag: kl. 18-24. Se menuen her.