Her er en deli ikke noget med kun at sælge tilfældige sandwiches og færdigkonserves, der er pænt pakket ind, men en grundlæggende holdning til, at livet skal fyldes med delikate delikatesser.

De to unge kokke Martin Fryd Christensen og Simon Schillums Mogensen har overtaget den allerede eksisterende Deli i Jægergårdsgade 7 og givet den en underhaling, så den fremstår fuldstændigt forvandlet. Pølser, skinker og oste tages hjem fra Frankrig, Italien og Spanien, eller hentes hos producenten selv her til lands. Og det er ikke sådan, at alting importeres fra en grossist i Paris eller Strasbourg, Martin og Simon har selv fundet de saftige, små affineurs i Savoiens eller Umbriens små landsbyer. Osten er af en sådan kvalitet, at byens bedste restauranter er begyndt at købe her, og man forstår det. Brødet er selvfølgelig hjemmebagt og ligeledes er croissanterne, der hver eftermiddag slås op og foldes igen og igen (og det er altså et 3-4 timers projekt, skulle vi hilse og sige). Ikke fordi de sælger så mange, men de 12-20 mennesker, der ønsker en croissant, skal selvfølgelig ikke spises af med det sædvanlige bake-off, som stort set alle andre (inklusive en hel del bagere) diverterer med. Sådan en croissant er værd at rejse efter.

 

Delien påtager sig selvfølgelig at kombinere det gode brød, charcuterie og ost i form af sandwich og lignende. Man kan bare pege på den ost og pølse man vel have i, men ellers er Martin selvfølgelig fuld af gode forslag. Skamtørrede tomater og bevidstløs rucola skal man i midlertid ikke forvente. Enkelte bistroretter kan tages med hjem, ligesom kølemontren er fuld af mayo, rillette, choucroute og deslige. Behøver vi at sige, at det er lavet på matriklen? Bevares, man kan finde olie, eddiker og fremragende naturlige vine, men det er ikke det langtidsholdbare, men derimod det hjemmelavede, der dominerer Deli'en i Jægergårdsgade.

Nu mangler vi bare en aflægger i alle større byer...