Så er det blevet tid til årets første asparges, og som bekendt gælder det jo om at få spist så mange som muligt, inden sæsonen er slut. Naturligvis kan man selv tilberede dem – med hollandaise eller mousseline, med vinaigrette, med høvlet parmesan, med hakket æg, eller som man nu synes.

Men i stedet for at bryde sin hjerne med den slags, kan man jo også benytte lejligheden og slå et slag forbi byens bedre etablissementer, for er der noget, kokkene elsker, så er det, når de første (danske) asparges erobrer deres køkken! Se her, hvad kokkene bruger aspargesene til.

Thomas Herman fra Restaurant Herman
Stegt vesterhavspighvar & nye hvide asparges, ægte sauce og skvalderkål
Aspargesretten indgår som anden ret i menuen, hvor man kan vælge mellem at få fire, fem eller seks retter til hhv. 795 kr., 850 kr. og 900 kr.

Jacob de Neergaard fra Søllerød Kro
Her er der asparges i flere afskygninger. Fra à la carte-kortet kan man få asparges
- som forret, serveret sådan her:
Ristet jomfruhummer med grønne asparges og pink grape – kr. 320,-
- og som hovedret, serveret sådan her:
Hummer med grønne asparges og morkler – dagspris
Havtaske med hvide asparges og æggeblomme – kr. 360,-
Men der er også asparges på forretten på Søllerød Menuen:
Asparges med vinaigrette og croûton
Menuen koster 740 kr. for 4 retter og 950 kr. for 6 retter
Og endelig er der asparges på tre af retterne fra deres seksretters Menu Prestige, som er dyr, men sandelig også overdådig:
Caviar – Jomfruhummer – Asparges
Havtaske – Hvide asparges – Æggeblomme
Grønne asparges – Kylling – Morkler
Hele menuen koster 1695 kr.

Jens Vestergaard Jensen fra Mêlée
Jens: “Jeg serverer de hvide asparges med hanekylling og morkelsauce. Ikke så mange dikkedarer og helt klassisk.” Spiseliv bekræfter: Ikke så mange dikkedarer, helt klassisk og dejligt velsmagende. Lige om lidt er der samme sted store fede hvide asparges, perfekt dampet, med sauce mousseline til. Spiseliv ligger på lur i buskadset, klar til at slå til.

Bo og Lisbeth Jakobsen fra Paustian
Her er det de gode gamle mormorklassikere, nu med asparges.
Til frokosten kan du fx få:
Hønsesalat med grønne asparges, sprød bacon, ramsløg og smørristet toast 115 kr.
Og til aften har du flere muligheder, til forret sådan her:
Makrel i gelé med aspargessalat, skovens krydderurter og citron 115 kr.
Tartelet med hvide asparges, fjordrejer, glace og krydderurter 135,-
Og til hovedret sådan her:
Pighvar hollandaise med hvide asparges, fjordrejer, dild og kartofler 245 kr.
Pocheret sprængt andebryst, grønne asparges, ramsløg og peberrodssauce 185 kr.

I bistroen hos Hansens Køkken og Bar
Asparges lige ud ad landevejen.
Til forret:
Nye danske asparges med fynsk rygeost og håndpillede rejer 120 kr.
Og på hovedretten:
Entrecôte af velhængt jersey med grillede grønne asparges, vårløg, stegt kartoffel og kryddersmør 205 kr.