40.000 mennesker forventes at indtage Allinge til årets udgave af Folkemødet den 13.-16. Juni, hvor almindelige mennesker og danske toppolitikere diskuterer politik i den lille fiskerby. Hvis man vil spise godt, bør man allerede have bestilt bord, men har man ikke det, er der alligevel råd.

”Normalt har vi måske 500 spisende gæster i en weekend,” fortæller Timo Hoffman, som står bag Café Sommer i Allinge – et af Allinges bedste spisesteder, som serverer brunch, danske frokostklassikere og fransk/danske sommerretter lavet af gode råvarer.

”Sidste år kom der måske 10 gange så mange. Vi blev i den grad taget med bukserne nede,” fortæller han.

Alt udsolgt halv otte
Selvom han og restaurantens øvrige mandskab var klar over, at de ville få travlt under Folkemødet, var de langt fra forberedt på det ryk-ind, som fandt sted.

”På forhånd var det blevet meldt ud, at man kunne forvente ca. 20.000 besøgende, men der kom 32.000. Jeg kom selv til Allinge i den tro, at jeg skulle over og opleve Folkemødet, men i stedet drønede jeg rundt for at få enderne til at mødes, kørte til Rønne og hentede kød, og alligevel havde vi ALT udsolgt klokken halv otte den første aften.”

I år forventes antallet af deltagere til folkemødet så at stige yderligere, og Timo Hoffman fortæller, at på Café Sommer har man koordineret logistikken ned til mindste detalje for at afbøde presset. Af samme årsag er alle borde i restauranten booket på forhånd, men der er stadig masser af pladser at få udendørs, så selvom man ikke har været så tjekket at få bestilt bord, skal man ikke fortvivle – i hvert fald ikke, hvis vejret holder sig nogenlunde pænt.

”Vi griller ude på gaden og sørger for musik om aftenen, så det skal nok blive rigtig godt. Vi er så klar!” Forsikrer Timo Hoffman.

Café Sommer er åben i sommersæsonen fra april til september. Under Folkemødet serveres der brunch, frokost og aftenretter, bl.a. lavet på grill. Se menuen her.