Aarhus er ikke en by, som ligger på Michelininspektørernes rute. Måske bliver der solgt for få dæk, måske er byen ikke stor nok. Det er i hvert fald ikke fordi, det gastronomiske grundlag for stjerneregn ikke er til stede i den jyske hovedstad. Så de eneste danske restauranter, som har Michelinstjerner ligger i København og omegn.

 

Gourmetrestauranten Nordisk Spisehus i M.P. Bruunsgade tager nu sagen i egen hånd og serverer mad, som dokumenteret er blevet hædret og værdsat af inspektørerne fra den røde guide. 

 

I starten af november lanceredes nemlig et aftenkort, hvor man gennem 5 retter kan smage på nogle af de nyklassikere, som er blevet skabt på Michelinrestauranter i København, Søllerød og såmænd og England. Thomas Rodes østers fra Kong Hans Kælder, Paul Cunninghams pighvar fra dengang han havde The Paul, Christian Ebbes svampe bouillon fra Søllerød Kro, Thomas Hermans Ryg af Vildsvin fra dengang han lagde navn til Tivolis fineste gourmetrestaurant og endelig kongen af molekylærgastronomi, den engelske Heston Blumenthals solbær-mango dessert er alle på kortet denne måned og frem til slutningen af december.

 

Køkkenchef Dennis Juhl siger om det nye koncept: ”I køkkenet er vi meget stolte over at få lov til at arbejde med de her fantastiske michelinretter, og synes det er en rigtig spændende udfording, da retterne er så nytænkende, og personlighederne bag skinner så tydeligt igennem. Vi er gået ind i projektet med en del ærefrygt, og det har været en spændende udfording at få alle de interessante og eksklusive retter til at spille sammen på den bedst mulige måde. Jeg synes, at vi her i køkkenet er lykkedes med at skabe sammenhæng og suveræn kvalitet og står samlet med et fantastisk nyt menukort.”

 

(Artiklen fortsætter nedenfor)

Michelininspektører er meget velkomne

Indehaveren af Nordisk Spisehus Frantz Longhi har andre bagtanker med konceptet end blot at give aarhusianerne en unik oplevelse. Han byder gerne Michelins inspektører indenfor i sin restaurant: ”Vi vil gerne hædre og hylde de fantastiske danske kokke, der har været med til at sætte Danmark på det gastronomiske verdenskort. Samtidig synes vi det er rigtig spændende at være med til at trække michelinstjernerne til Aarhus.”

 

Omgivelserne skifter med menuen

En del af konceptet på Nordisk Spisehus er, at indretning og lydtapet skifter samtidig med menu og vinkort. Man kan derfor nu forvente sig at blive mødt af hilsener fra de michelinkokke, der hyldes, og fotos med fokus på Michelinguidens historie.