6 gode indiske restauranter i København_3Stilfuldt indrettet inder

Traditionel indisk mad møder nordisk design i unik forening på Rasoi, som ligger i VM-bjerget mellem de to metrostationer Bella Center og Ørestad.   Restauranten er indrettet i underetagen af Bjarke Ingels’ prisvindende hus i en cool, nordisk stil med naturmaterialer som skind og træ, men også med farverige, indisk inspirerede detaljer.    Maden er klassisk indisk, og her er både retter fra nord og syd. Retterne er krydrede, selvfølgelig, men der er også milde retter til dem, der ikke kan lide det for stærkt. Alt laves fra bunden af indiske kokke, som kan deres håndværk til fingerspidserne. Desserterne har et mere europæisk præg – Indien er ikke et stort dessertland – men de skal prøves!  

LÆS MERE OM RESTAURANTEN OG BOOK BORD HER

6 gode indiske restauranter i København_2

Inder på Nørrebrogade

Tandoori Masala ligger trin op med direkte indgang fra Nørrebrogade. Her er traditionel indisk hygge med små stuer, tunge møbler, dog med fine hvide duge, lysekroner i loft og på væggene. Køkkenet er traditionelt med nøje afstemte krydderiblandinger. Smagsstyrkerne kan varieres til den enkelte gæst og der er også tænkt på vegetaren.  

LÆS MERE OM RESTAURANTEN OG BOOK BORD HER

6 gode indiske restauranter i København_1

Kongernes køkken på Vesterbro

I mogulernes tid var råvarer som smør, yoghurt og nødder luksusvarer, som det kun var de rige forundt. Herhjemme er disse råvarer nu tilgængelige for de fleste, men få steder kombineres de med kylling, lam, grøntsager og masser af orientalske krydderier på så fremragende vis som på Al Diwan. Det er nok derfor, restaurantens tilnavn er ”Kongernes Køkken.”   Restauranten midt på Vesterbrogade gør ikke meget stads af sig i indretningen, men maden – den skal smages.  

LÆS MERE OM RESTAURANTEN OG BOOK BORD

6 gode indiske restauranter i København

Et væld af Naan

The Taj nær Lergravsparken metro station forstår at udnytte Naan brødets potentiale i smag og anretning. Menukortet byder på 17 forskellige herligheder af smag med Naan. Smagen er vigtig for The Taj og retterne laves af friske råvarer og serveres velanrettet for gæsterne - de mange smukke farver fremstår nærmest som et helt maleri på bordet. Udover Naan er der supper og lækkert tilbehør. Maden fås mere eller mindre krydret, og pakkes fint til afhentning. 

LÆS MERE OM RESTAURANTEN HER

6 gode indiske restauranter i København_7

Indisk restaurant på Vesterbro

The South Indian bygger på en spændende historie for hvordan det sydindiske køkken udviklede sig til at blive det foretrukne i Indien. Hvor dygtige kogekoner fra en lille landsby endte med at blive en del af det finere borgerskab i Chettinad området på grund af deres madkundskaber. De er, også i dag, garant for den sydindiske madkvalitet og har en kæde af restauranter i Danmark.

LÆS MERE OM RESTAURANTEN OG BOOK BORD HER

6 gode indiske restauranter i København_4

Indisk streetfood i NordVest

Restaurant DHABA i Københavns Nordvest kvarter har specialiseret sig i indisk streetfood serveret i små skåle til hele bordet i hyggelige omgivelser. Det kunne være samosaer fyldt med lam og koriander, mangosalat med ost og rødløg og tandoorikylling marineret i yoghurt og grillet over åben ild i den specielle tandooriovn. Så det er bare at komme ind og nippe med som skålene bliver sat ind på bordet.

LÆS MERE OM RESTAURANTEN OG BOOK BORD HER


SE FLERE GUIDES PÅ SPISELIV.DK HER