I godt 40 år havde Restaurant Søstjernen de samme ejere, som satte restauranten på landkortet med en kvalitetetsbaseret tilgang til det, der kom på menuen og et kraftigt fokus på sæsonens fisk og skaldyr.

Poul Erik og Hanne Skelgård hed værtsparret, som fortsat bor i området og besøger Søstjernen ganske ofte - det er svært at holde sig væk. Restauratøren hedder i dag Jørgen Petersen, og han har overtaget forretningen efter 3-4 år med mindre ambitiøse kræfter bag roret. I dag er missionen at få Restaurant Søstjernens renommé op på tidligere tiders højder.

“I gamle dage kørte folk fra Sverige i busser for at spise på Søstjernen, når der var fiske- og skaldyrsbuffet. Svenskerne er helt vilde med fisk og skaldyr, også mere end vi danskere. Vi er så småt begyndt at få mange svenske gæster igen, og vi har også haft gæster, som er kørt fra Greve og Kalundborg for at spise her - folk som kender det fra gamle dage. Det er jo dejligt,” fortæller Jørgen Petersen.

Efter han overtog restauranten for snart 2 år siden, har han sammen med sin køkkenchef, som er udlært på Søstjernen i Poul Erik og Hanne Skelgårds tid, lagt meget arbejde i at give Søstjernen og ikke mindst fiske- og skaldyrsretterne og de lejlighedsvise buffeter genrejsning.

“Der har været nogle år, hvor det måske ikke har været så godt, og det tager desværre ikke ret lang tid at få dårlige gæster, hvorimod det tager rigtig lang tid at få de gode gæster tilbage. Man skal have folk ind og selv finde ud af, at det er som før i tiden.”

Selvom fiske- og skaldyrsbuffeten, som serveres 8-10 gange forår og vinter, er tilbage på Søstjernen, ligesom kortet igen har en overvægt af fisk og skaldyr, er det dog ikke alt, der er ved det gamle. Der er nu mange kødretter på kortet, og nye tiltag, som Jørgen Petersen har indført, er lejlighedsvise grisefester, cowboyfest og arrangementer med livesmusik - næste gang Kim Larsen Jam.

Restaurant Søstjernens hjemmeside kan man se, hvornår der næste gang er arrangementer med musik og fiske- og skaldyrsbuffet.

Restaurant Søstjernen var oprindeligt tilholdssted for modstandsgruppen Søstjernen - deraf navnet. Der afholdes jubilæums reception fredag den 1. juni 2012 i tidsrummet 15–18 for kunder, forretningsforbindelser og venner af huset, hvor det vil blive budt på lidt godt at spise og drikke. Fra samme dag til og med søndag den 3. juni tilbyder Søstjernen en stor jubilæumsmenu – i øvrigt baseret på gamle opskrifter fra Poul Erik og Hanne Skelgårds tid.