6 gode restauranter i Odense

Restaurant Under Lindetræet - som taget ud af et eventyr

Smag på sæsonens afgrøder fra den dansk muld hos Restaurant Under Lindetræet i HC Andersens kvarter i hjertet af Odense. Under Lindetræet er legendarisk og den er alle dage drevet med kærlighed til mad, stedet og gæsten. Frank og Nils som i dag står i spidsen for denne historiske perle er passionerede ud til mindste detalje og byder indenfor til mad som er lavet fra bunden, oftest af egne afgrøder og mest muligt fra lokale leverandører. Hverdagen er til frokost i smørrebrødets tegn, eftermiddagen til kaffe og kage og aftenen en smal genkendelig a la carte samt månedens eventyr menu. Weekenden er i brunchens tegn og alle dage er gæsten i fokus med Nils nærværende betjening, som gerne giver en god fortælling om huset eller maden med på vejen. 

Gode restauranter i Odense_9Munkebo Kro - Smuk udsigt til fjorden lige udenfor Odense

Skal man lige ud og mærke livet ved fjorden i udkanten af Odense, så må man svinge indenom Munkebo Kro. En idyllisk 3-længet kro med smukke gårdhaver, udsigt til vandet, et sæsonbaseret køkken og er vinen for god til at lade stå, så har Munkebo kro de flotteste værelser. Om du er gæst i restauranten, til en kop kaffe på terrassen med udsigt til vandet, på kroophold - måske til et af kroens mange arrangementer eller som gæst til et begivenhedsrigt selskab med venner og familie, så går personalet den sidste mil, for at du føler dig velkommen i den smukke kro. Udover deres smukke gårdhaver og udsigt til vandet, er Munkebo Kro også kendt for deres historiske og kulturelle betydning. Kroen har en lang og fascinerende historie, der daterer tilbage til 1700-tallet, hvor den fungerede som en af de vigtigste handelsstationer i området.

Kroen har også et stort fokus på bæredygtighed og miljøvenlighed, og deres køkken bruger kun friske og mest lokale ingredienser, der er i sæson, for at minimere deres miljømæssige fodaftryk. Uanset hvad du leder efter, så vil Munkebo Kro give dig en uforglemmelig oplevelse med deres unikke og autentiske atmosfære, lækre køkken, og dedikerede personale.

Gode restauranter i Odense_5Sortebro Kro - sublim spiseoplevelse

Beliggende i naturskønne omgivelser lige midt i den gamle, idylliske Fynske Landsby, kunne Sortebro Kro faktisk godt ramme betegnelsen ”en omvej værd”. I hvert fald, hvis man skulle spørge mange af de gæster, der siden grundlæggelsen i begyndelsen af 1800-tallet har frekventeret det gamle bindingsværkshus med sprossevinduer og stråtækt tag, er gået hen over de gamle, rustikke trægulve og nydt talrige middage i de romantiske stuer og lokaler med fritlagte bjælker. Restauranten ligger i det, der engang var en kostald, men der er ikke meget staldstemning over huset længere – Huset er smukt renoveret og indrettet til restaurant med flere små selskabsstuer samt Café Krostuen, som forkæler mange frokostgæster hele sommeren.


Køkkenet tager udgangspunkt i selve råvarerne og finder den enkeltes fordele, som tilpasses menuen og lader dem få lov til at få en fremtrædende plads på tallerkenen. ”Smagens Køkken” kalder Sortebro Kro selv denne stil. For det gode måltid er, at servere dét, man selv holder mest af.

Restauranter med god mad i Odense_1

Gordon - Den bedste af de japanske restauranter i Odense

Spis det lækreste sushi lavet ud fra japanske principper, smagsfyldte småretter, sunde pokebowls fyldt med frisk grønt og lyst kød eller gå med OMAKASE - den rene forkælelse, hvor køkkenet kreerer spændende menu af både velkendte og specielle råvarer, som dagen har bragt ind. Gordon Japansk restaurant og take away ligger på hjørnet af Læssøegade med en hyggelig træterrasse med spiseborde og loungesofa foran restauranten og parkering tæt ved. Restauranten er æstetisk indrettet, med åbent køkken og store vinduespartier, som giver følelsen af masser af rum og højt til loftet. 

6 gode restauranter i Odense_1

Den Gamle Kro - Historisk og velsmagende

Her træder man virkelig ind i en anden tidsalder, om det er i vinkælderen, hvor de tykke murer for alvor viser sig frem, i restaurant stuerne, i de tre selskabsstuer på første sal med hver deres historie, som omkranser kroens helt fantastiske Atriumgård i midten af huset med åben himmel. Trods alderen på Den Gamle Kro fra 1683 og de mange "museums genstande" som er fundet frem til at pryde stuerne med, er huset både velsoigneret og flot dækket op og maden veltillavet og velsmagende. Restauranten byder indenfor til frokost og aften med dansk/fransk a la carte og er man til en aften med kroen rundt, en indbydende 6 retters tastingmenu med sæsonens råvarer og vine til. 

Restauranter med god mad i OdenseMarcantonio - Traditionelt italiensk trattoria til hele familien
Trattoria er hjemmelavet mad til hele familien og det er det som spisestedet Marcantonio handler om. Marcantonio har ligget i Vintapperstræde i mange år og sørget for velsmagende sunde måltider til alle med hang til traditionel italiensk mad. Italiensk mad er baseret på få ingredienser, som samlet giver en stor smag og er god for fordøjelsen. Her er det Nicola som står i spidsen for køkkenet og hans kærlighed til at lave mad fra bunden kan tydelig smages - selv grøntsagsbouillonen koges om morgenen, så der er en frisk smagsgiver til de skønne retter på menukortet. Nyd en dejlig frokost eller aftensmad i det hyggelige trattoria eller på terrassen. 

Gode restauranter i Odense_12

Restaurant Atami - sushi, sticks og små anretninger ad libitum i Odense

Forenden af gågaden Kongensgade med masser af butiksliv kan man spise sig mæt i sine yndlingssushi, sticks og forretter hos Restaurant Atami. Her bestiller man lidt ad gangen via en tablet og serveringen kommer med maden som den bliver klar og indtil gæsten er mæt. Atami´s restaurant koncept startede i Kolding, Vejle og siden hen Billund, Odense og Fredericia. Alle restauranterne har sit eget moderne og æstetiske design og nogle med store terrasser til glæde for sommergæsterne. Konceptet er enkelt til en pris de fleste har råd til og du kan nyde din mad i flotte omgivelser. 


Se flere guides og artikler