”Hånden på hjertet: Jeg begyndte at overveje, om det her nu også var en god ide,” siger Daniel Hansen, som sammen med sin kone Marianne Stjernholm står bag Aarhus-restauranten Den Lille Kro. Restaurantens bidrag til det kulinariske udvalg på NorthSide Festival er ret langt fra, hvad man normalt forbinder med festivalmad, ikke mindst på grund af måden, den serveres på. På Den Lille Kro på NorthSide får man danske husmandsretter, som skal spises med kniv og gaffel, serveret i omgivelser, der minder om en rigtig restaurant. Der er ternede duge på bordene, højstilkede glas og sågar friske blomster. 
 
Med et bord i restauranten får sin egen afgrænsede boble mit i det virvar, en musikfestival er, og fra bordene helt ud til pladsen, kan man både høre og se alle koncerter på festivalens to største scener. Det er en ret unik restaurantoplevelse, og den frygt, Daniel Hansen havde på førstedagen, har, da Spiseliv mødes med ham søndag formiddag, forvandlet sig velbegrundet optimisme.
 
 ”Det har været helt vanvittigt. Vi havde aldrig drømt om, at der ville blive taget så pænt imod os, som der er blevet. Det er helt fantastisk”, siger han.
 
Som på Den Lille Kros ’rigtige’ restaurant i Aarhus er der her mormormad på menuen. ”Mad som vor mor troede hun lavede den”, som der står på banneret over restauranten. Forskellen på moderrestauranten og pop up restauranten er først og fremmest udvalget. Når man skal lave en restaurant midt på en græsmark og holder fast i principperne om, at alt skal laves fra bunden og frisk ved bestilling, så kan man kun have en begrænset menu. A la carte kortet byder derfor bare på fem valgmuligheder: Stegt flæsk med persillesovs, stjerneskud, pariserbøf, Kroens mørbradgryde og mørbrad a la creme. Enhedsprisen er 150 kroner for en ret, og dermed ligger prisen et stykke over, hvad man normalt betaler for et måltid på en festival, men samtidig noget under festivalens anden ’rigtige’ restaurant, MASH, hvor en hovedret koster 325 kroner. 
 
Ros til skyerne
Med i prisen får man udover udsigten og komforten også mad, som er lavet af nær ved 100 procent økologiske råvarer. Det er nemlig NorthSide Festivals politik, at mindst 30 procent af de råvarer, der bliver til mad på festivalen, skal være økologiske. Men kunne man så ikke bare have 30 procent økologiske varer i sortimentet? 
 
”Det er min holdning, at når man gør noget, kan man ligeså godt gøre det 100 procent. Jeg vil gerne gøre arbejdet færdigt, og derfor er stort set alle råvarer økologiske, selvom det selvfølgelig er noget dyrere for os på den måde”, siger Daniel Hansen, som også er glad for, at han med sin pop up restaurant kan være med til at sætte fokus på økologi. 
 
Storsælgeren på Den Lille Kro har henover weekenden været stegt flæsk med persillesovs, og mere end et ton økologisk flæsk er indtil videre er langet over disken, da Spiseliv mødes med Daniel Hansen lidt over middagstid. Da er der endnu ikke kommet mere end et par gæster i restauranten, men de skal nok komme, forsikrer han. 
 
”De to første dage havde vi 1000 gæster om dagen, hvor vi havde regnet med 500. De kommer jo ikke fordelt over hele dagen – det er 20 seatings i tidsrummet 17 til 02, og i går var der kø ned til det hvide telt” – han peger ud midt på pladsen.
 
”Det er virkelig intenst, men det fungerer, fordi vi har rigtig dygtige folk på. Vi er meget overvældede over, så godt der er blevet taget imod os. Til at begynde med virkede det lidt vildt at give sig til at lave mormormad midt på en græsmark, men det har åbenbart været savnet, for vi har gæster, som kommer her tre gange om dagen.  Vi har fået ros til skyerne, og i går da jeg var nede i VIP-teltet, hørte jeg folk tale om vores mad. At lave mad på festival er en hård nyser, men vi gør det helt sikkert også til næste år, hvis vi bliver spurgt igen”.