Kokken bag gryderne på den nytænkende tapas-restaurant Tapas NO. 4 Nordisk Tapas & Vinbar ved Peblinge sø i indre København hedder Jens Rye. Han anvender sæsonens friske råvarer fra den nordiske natur og fremtryller tapas med et nordisk islæt.

” Målet er at bringe naturen ind i Tapas no 4, og gentænke måden vi anvender urter og planter, der vokser frit i den danske natur. Urter som lavendel, tallerkensmække og hjulkrone kan virkelig løfte en ret og sætte råvarerne i en ny kontekst”, siger Jens Rye
 

Naturen som drivkraft
Jens Rye har en multikulturel baggrund med en dansk far og en mexicansk mor.
Det primære fra hans opvækst, er de mange timer han brugte i naturen, især ved havet som surfer, der har inspireret ham til at finde sine råvarer selv.
Han har tidligere arbejdet på både restaurant, strandbar og med catering, Desuden var Jens Ryes far ansat i mange år i NATO i Bruxelles, og han lavede ofte mad til de mange gæster fra alle dele af verden som kom i deres hjem.

“Jeg finder stor glæde i at bruge tid i naturen og finde nye urter og planter, samt at eksperimentere med dem efterfølgende. Målet er at skabe nye smagsoplevelser ved hjælp af urter og råvarer frit tilgængelige i den danske natur", fortæller han.
 

Demokratisk mad
Den nordiske tapas på menukortet består af en valgmulighed mellem flere friske nordiske delikatesser. Der er blandt andet rimet laks med appelsin og peberrodscreme, røget østers med chili aioli med havntorn, kammuslinger med rogn eller noget så delikat som andemousse med æblesegl og ærteskud med chip. Og det er i et prisleje alle kan være med.

”Demokratisk mad som ikke behøver at koste 1500 pr kuvert.

Jeg har i min karriere arbejdet både på restaurant, strandbar og med catering, og for mig er ærligheden omkring det gode måltid vigtig. Råvarer, struktur og sammenhænge interesserer mig”, siger Jens Rye.