Mor Aases sylte

Kategori: Frokost

Årstid: Vinter, Jul

Denne sylte var i mange år på kortet på Steffen Schiøtt Hansens populære restaurant Schiøtt's på Christianshavn under navnet Mor Aases sylte. Sylten blev nemlig lavet af Steffens mor, Aase, som havde opskriften fra sin egen svigermor. Folk elskede den og mange gæster var skuffede det år, Mor Aase var flyttet til Jylland og ikke leverede sylter længere.

 

1. Nakkekam og kogeflæsk koger 3-4 timer med laurbærblade, salt og hele peberkorn, til kødet er helt mørt og trevlet

2. Tag kødet op af gryden og si suppen

3. Skær kødet i småstykker, når det er kølet lidt af, og læg det lagvis i en foliebakke med lidt salt, peber, allehånde og nelliker samt nogle store skefulde suppe mellem hvert lag

4. Sæt sylten koldt til næste dag under pres. Læg f.eks. en liter mælk ovenpå sylten.   

 

Server på rugbrød med sennep, løg og rødbeder eller gør som Mor Aase og server resterne efter jul med stuvede kartofler.  

Sylten kan fryses. Skal den ikke fryses kan holde sig i køleskab ca. 1 uge. 

Se flere opskrifter »

Aktiv tid: 1 time

Samlet tid: 1 døgn

Antal: 2 sylter

Sværhedsgrad: Middel

Tid i køkkenet/total: Ca. 1 time plus 4 timers kogetid og 1 dags trækketid

Antal personer: 2 sylter

Tilberedning: Middel

Sundhed: Mindre sund

Sæson: Hele året, jul

 

Ingredienser:

1 nakkekam (ca. 1,5 kg.)

1 stykke kogeflæsk (ca. 1 kg.)

5 laurbærblade

10 peberkorn

Salt

Peber

Stødt allehånde

Stødte nelliker

Opskriften er udarbejdet af Aase Søndergaard Hansen fra Hansens Køkken og Bar

 

 

 

 

 

 

Nyhedsbrev

Modtag det ugentlige nyhedsbrev fra Spiseliv med inspiration til madoplevelser – ude og hjemme.