Hvis man har et stykke kylling eller andet fjerkræ tilovers, er det oplagt at lave det til hønsesalat, men man kan også lave sin egen helt fra bunden. Lad dig fx inspirere af denne opskrift fra B&W Gastropub.
Kylling
- Kyllingen koges hel med gulerod, løg, selleri, laurbæblade, timian og peberkorn til den er mør.
- Lad den afkøle i lagen
- Tag kyllingen op og pluk den i moderate stykker
Dressing
- Skalotteløg hakkes fint
- Æblet skæres i små tern
- Creme fraiche, mayonaise, dijonsennep, citronskal/saft røres sammen og løg og æble røres i
- Smag til med salt og peber
Svampe
- Svampene ordnes og skæres/plukkes i moderate stykker og brunes af på en pande
- i olivenolie.
- Pluk timian og tilsæt den i sidste øjeblik til panden med salt, peber og citronsaft
- Tag panden af varmen og tilsæt lidt mere olivenolie - det er vigtigt, at det er en god olie
- Køl af
Anretning
- Lige inden servering skæres og smøres et stykke hjemmebagt rugbrød med smør
- Anret hønsesalaten, derpå de syltede svampe og til sidst et godt tykt stykke grillet bacon.
- Pyntes af med masser af friske krydderurter.
Læs hele artiklen