Vil man stifte bekendtskab med italiensk køkken i den virkelige gourmetklasse, er Il Grappolo Blu stedet, men et besøg på restauranten behøver ikke nødvendigvis at være en helaftensforrestilling.
Har man god tid til rådighed, kan man vælge tasting menuer med hele 15 eller 20 små serveringer, men mindre kan også gøre det. Hver dag serveres en et stort udvalg af antipasti, som kan plukkes frit fra kortet, og man kan få en tallerken med fire forskellige små pastaretter eller en enkelt hovedret til under 200 kr. Il Grappolo Blu har desuden åben til frokost, og det garanteres, at frokosten kan klares på 45 minutter, hvis man har travlt. Man er naturligvis også velkommen til at blive hængende og nyde den gode mad og service i ro og mag.
Maden - Som i det traditionelle italienske køkken er her ikke tale om fortænkte og opstyltede eksperimenter. Her koncentrerer chefkok og ejer Alfredo Franco sig om velsmagende og omhyggelig tilbedredning af få, men udsøgte ingredienser, og alle Il Grappolo Blus kokke og tjenere er italienere, som kan deres hjemlands retter og vine på rygraden.
Vinene - Til maden kan man lade sig overraske af vinmenuer komponeret af husets Sommelier i samarbejde med chefkok Alfredos kreationer for dagen, eller man kan vælge sine flasker fra vinkortet. Som navnet "den blå drueklase" antyder, er det her en selvfølge at lade en god italiensk vin fra den imponerende vinkælder ledsage måltidet. Det kunne for eksempel være den fremragende Brunello di Montalcino - Toscanas stolthed - hvor Alfredo Francos Brunello samling i dag tæller over 160 forskellige etiketter.