Lørdag den 27. juni 2015 stod 4 kokke det meste af dagen bag gryderne på Gudhjem Havn, hvor kokkekonkurrencen Sol over Gudhjem fandt sted. Tusinder af mennesker vandrede rundt på havnefronten i Gudhjem, hvor knap 60 madboder udgjorde et imponerende stort madmarked.

Vinder af årets kokkedyst blev Morten Falk, der til daglig er køkkenchef på den bornholmske restaurant Kadeau. Morten Falk skal desuden repræsentere Danmark ved Bocuse d’Or i 2017 – det uofficielle verdensmesterskab for kokke. Han var oppe imod et stærkt felt bestående af tidligere vindere Jeppe Foldager fra Alberto K, Mikkel H. Olsen fra restaurant Musling og Andreas Bagh fra Kong Hans Kælder.

Mortens menu lød på en forret og en hovedret, der bl.a. skulle indeholde blåmuslinger fra Vilsund Blue, smør fra Arla Unika og dagens fiskefangst fra kutteren Janne R309. Morten Falk modtager som vinder af konkurrencen æren og en check på 40.000 kroner. 


Morten Falks menu:

Forret

Stegt torsk fra skrubbe-Bent
Røget creme på muslinger
Strandkål fra Listed
Grønne nuancer af Bornholm

Hovedret

Brød: Bornholmsk kærnemæk, sidste års svampe og løg fra haven
Bouillion: Grillet og røget indmad, citrus-urter fra sømarken
Bryst: spegeskinker og morkler, grønærter, hestebønner og hyldeblomst
Lone og Flemmings asparges