“De kommer til at hæve sig over de bedste burgersteder i København,” fortæller en repræsentant for de to nye steder, som Spiseliv har talt med. Han har selv været med til at udforme koncepterne, der trods forskelligheder bygger på de samme principper.

“Vi har et produkt, der skiller sig ud fra de andre kvalitetsmæssigt, fordi vi bager vores eget brød, kun bruger økologisk kød og laver alt selv fra bunden - også ketchuppen.”

Den ene restaurant, som kommer til at hedde XO Burgers, kommer til at ligge overfor Palads, hvor buffetrestauranten Ad Libitum før lå. Med en gennemdesignet indretning, som har kostet tæt på 6 millioner kroner, samt et regulært restaurantmenukort med steaks og sideorders som supplement til burgerne bliver den den mest ambitiøse af de to.

Den anden, Burger Corner, indtager Midpoints tidligere lokaler på Halmtorvet. Her skrues der lidt ned for ambitionerne, og selvom så meget som muligt også her kommer til at være hjemmelavet, må ketchuppen fx gerne være Heinz, som ellers er totalt bandlyst på XO Burgers. Kortet bliver mere caféagtigt med brunch og den slags, og priserne bliver noget lavere, men også her er ambitionen, at niveauet skal være højere end på byens andre burgersteder - at stilen skal være gourmet.

“Især på XO Burgers kommer stilen til at lægge sig op ad gourmetrestauranterne. Vi tror på, at folk gerne vil have noget mere eksklusivt, end de kan få på de andre burgersteder, og vi synes, at vi har et produkt, som skiller sig lidt ud fra de andre kvalitetsmæssigt.”

Det eksklusive præg går igen i indretningen, og XO Burgers kommer til at have et særligt VIP-rum med 40 pladser og mulighed for egen indgang, hvor man kan sidde lidt hævet over de andre gæster. Rummet skal fx bruges, når der kommer kendte på besøg.

Regner I med, at der kommer mange kendte? Spørger jeg.

“Det er vi slet ikke i tvivl om,” siger repræsentanten for XO Burgers og Burger Corner, som gerne vil være anonym.

XO Burgers og Burger Corner åbner begge 1. maj. Begge kommer til at have store udestillinger, og i tilknytning til XO Burgers kommer desuden til at være en café, Café Emma.