Picture

Sorø & Ringsted

Omtrent 70 kilometer fra København støder man på Ringsted, og fortsætter man yderligere 10 kilometer mod vest, rammer man Sorø. Her kan man fx indlogere sig på Hotel Comwell Sorø Storkro, som i samarbejde med Sorøs fineste restaurant, dansk/franske Støvlet-Katrines Hus (billedet), tilbyder et weekendophold med overnatning, gourmetmenu og lækre vine. Der er flere forskellige pakker at vælge imellem - den helt store tur består af kaffe og kage ved ankomst til hotellet, 6-retters menu på Støvlet-Katrines Hus samt overnatning og brunch på hotellet. Prisen er 1377 kr. per person i delt dobbeltværelse. Læs mere om de forskellige muligheder her.

Ringsted byder ikke på deciderede gourmetrestauranter, men i den etniske - og prisvenlige - genre kan du fx på Oishii midt i gågaden få fremragende sushi lavet af en sushikok, der tidligere bl.a. har arbejdet på en af Københavns allerbedste japanske restauranter, Umami.

Er du til italiensk, får du på Italy & Italy pizzaer lavet med ægte mozzarella, dejlige antipasti, hjemmelavet pasta og lækre kød- og fiskeretter fra ejeren Maurizios hjemegn, Romagna i Italien.

Picture

Næstved & Vordingborg

Lidt længere mod syd ved havet mod henholdsvis vest og øst støder man på Næstved og Vordingborg. I Næstved kan I slå jer ned på det hyggelige Hotel Kirstine (billedet), som ligger i en nænsomt restaureret bygning fra 1745 og har fungeret som hotel i mere end 100 år. Udover historiske omgivelser byder hotellet på 31 velindrettede værelser samt en af Næstveds fineste dansk/franske restauranter. Hotellet tilbyder gourmetophold med en eller flere overnatninger, velkomstdrink, 5-retters gourmetmenu, aftenkaffe med avec samt morgenbord. Prisen starter ved 995 kr. per person for én overnatning. Læs mere om de forskellige muligheder her.

Ligeledes i Næstved finder man den hyggelige, italienske restaurant Peperoncino Siciliano i Det Røde Pakhus, og i Vordingborg er Babette uden tvivl et must. Her har Vivi Schou og Henrik Pedersen som henholdsvis køkken- og restaurantchef siden 1991 været garanter for gastronomi på absolut højeste plan og med respekten for sæsonens gode, lokale råvarer som det, der bærer køkkenet.

Picture

Præstø

En af de ypperste gourmetdestinationer på disse kanter er Hotel Frederiksminde i Præstø, som i 2010 fik nye, unge kræfter bag komfuret og som efterfølgende er blevet rost til skyerne af landets madanmeldere. Hotellet ligger i en smukt vedligeholdt bygning fra 1870 direkte ned til Præstø Fjord med en fænomenal udsigt over fuglekolonier og en lille lystbådehavn. Her tilbydes flere forskellige pakker med mad og overnatning, fx et "Sanseophold", hvor man får kaffe og kage ved ankomst, snacks, gourmetmenu, mineralvand, kaffe og petit fours samt overnatning og morgenmad for 1595 kr. per person. Hotel Frederiksminde

I Præstø kan I fx gå en tur på havnen, hvor I finder den hyggelige Café Mocc@ (billedet), som har den skønneste udsigt over lystbådehavnen, glimrende kaffe og cafemad af god, hjemmelavet kvalitet på kortet.

Picture

Lolland-Falster

Lolland-Falster lyder måske ikke umiddelbart som den oplagte gourmetdestination, men hernede helt mod syd finder man et af Danmarks største udvalg af kvalitetsråvarer og rigtig mange gode madoplevelser.

Fx på Hotel SaxkjøbingLolland, som blandt andre har Claus Meyer i ejerkredsen. Hotellets restaurant fungerer som gastronomisk udstillingsvindue for regionen, og der er ofte diverse gastronomiske events på hotellet. Blandt andet “Folkekøkken”, hvor forskellige kendte kokke gæster hotellets køkken - næste gang den 25. marts, hvor Era Oras Elvio Milleri er gæstekok. Hotellet byder desuden på et “Smag Lolland Falster” weekendophold med en eller to overnatninger. Vælger man bare at blive en enkelt nat, får man kaffe og kage ved ankomst, en 5-retters Smag Lolland middag, morgenmad samt overnatning fra 895 kr. per person. Læs mere om de forskellige muligheder her.

På Falster finder man i “hovedstaden” Nykøbing den ganske ambitiøse og glimrende restaurant La Comida (billedet), som både byder på klassiske og mere innovative retter med afsæt i Lolland-Falsterske råvarer og med fokus på vin. Et andet, lidt mere folkeligt bud er Fru Holgers Pakhus, som har specialiseret sig i dansk frokost og store af bøffer af høj kvalitet.

I en helt anden boldgade er Gæstgiveriet Den Gyldne Svane (billedet herunder) i Middelaldercenteret i Nykøbing Falster et besøg værd for børnefamilier og nysgerrige sjæle med interesse for middelalderen og dens madskikke. I restauranten, som kun har åbent i dagtimerne, bænkes man ved lange træborde kun oplyst af stearinlys og tager del i et rollespil, hvor man er undersåt for en ridder, som sidder til højbords med byens fineste borgere tæt ved sig. I det store fællesrum ved siden af sidder ”pøblen”, dvs. alle os andre.

Køkkenet laver mad fra middelalderen, røger selv sine fisk og skinker, salter sild og laver sine egne pølser. Menukortet er inddelt, så du kan vælge at spise som f.eks. tømreren, bonden eller bispen, der jo havde meget forskellige indkomster og dermed også meget forskellige spisevaner.

Picture

På Gæstgiveriet Den Gyldne Svane i Middelaldercenteret ved Nykøbing Falster kan man spise præcis, som vore forfædre gjorde i middelalderen.