Restaurant Viva råder ubetinget over en af byens mest spektakulære placeringer. Den flydende restaurantbåd ligger og vugger ved Langebrogade Kaj, kun ganske få meter fra Langebro og Islands Brygge. Fra restauranten er der uhindret udsigt over havneløbet, Langebro og ikke mindst den flotte Sorte Diamant, som knejser stolt på den anden side af vandet.

Samtidig gemmer Viva på lidt af en uopdaget hemmelighed. På bådens øverste dæk er der nemlig mulighed for at nyde middagen i fri luft og med den bedst tænkelige udsigt over Langebro og havneløbet. I sommerperioden er der derfor ekstra god grund til at lægge vejen forbi restaurantbåden, hvor der på øverste dæk tilmed er sol hele aftenen, lige indtil de sidste stråler forsvinder bag Langebro. Det er der ikke mange andre af byens restauranter, der kan hamle op med.

Du kan nyde hele middagen på dækket, men det er også et oplagt sted at starte aftenen med et glas champagne og lidt snacks. Du kan også fortrække til dækket, når middagen er overstået, og det er tid til aftenkaffe og en lille skarp i resterne af aftensolen.

Efter en række år med fokus på det nye nordiske køkken, har restauranten i 2016 valgt at dreje lidt på knapperne til menuen, som har fået en overhaling med den nye køkkenchef Jakob Abildgaard, som også er udlært i ’kabyssen’ på Viva.

”Vi har stadig fokus på masser af frisk fisk og skaldyr, blandt andet med vores femretters skaldyrsmenu. Men menukortet bygger også på en række af vores personlige favoritter gennem årene, for eksempel vores store skaldyrstallerken og den stegte risotto med gedeost og røget æggeblommecreme. Og så kan du altid få en omgang 'stoddermad', hvis du er i det humør. For eksempel vores ribeye med béarnaise og fritter, som også fås i en 'surf and turf'-version med hummerhollandaise og stegt hummerhale,” fortæller Buster Schmidt, som har styret slagets gang på Viva siden 2004.

Dækket kan rumme op til 44 spisende gæster, og i sommerperioden er dækket oplagt til større selskaber, fødselsdage og bryllupper, som kan have stående velkomst på dækket inden middagen og senere trække op til kaffe, drinks og hygge. Dækket er desuden udstyret med egen bar, så ingen skal tørste på båden i sommervarmen.

Spørger man Buster Schmidt, er han ikke i tvivl om, hvad han anbefaler til en god og solrig sommeraften på dækket.

”Vores store skaldyrsfad, hvor man kan sidde og hygge sig med at pille i friske skaldyr, det fungerer helt perfekt i solen. Skaldyrsfadet og så en flaske champagne, så sidder den lige i skabet,” forsikrer restauratøren.

Viva har åbent hele sommeren igennem, så der er rig mulighed for at besigtige dækket ved selvsyn.