Det er professor dr. scient. Ole G. Mouritsen fra Syddansk Universitet og kok Klavs Styrbæk fra Restaurant Kvægtorvet, som sammen har tilrettelagt Folkeuniversitets Gastro Crawl i Odense. Nogle af Fyns dygtigste kokke, Brian Madsen fra Restaurant Under Lindetræet og Morten Hansen fra Restaurant Oluf Bagers Gård, vil sammen med Klavs Styrbæk traktere gæsterne med lækker mad, mens snakken går ved de mange små stationer, som udgør Gastro crawlen.

 
En slags skattejagt
Her kan man høre små foredrag og få smagsprøver i en slags skattejagt, hvor man undervejs finder de drikkevarer, der passer til den mad, kokkene bærer frem til fællesspisning ved langbordene. Her kan snakken om maden og drikkevarerne fortsætte, og undervejs vil der være indslag fra forskere og eksperter, som vil dele deres viden om smag og gastronomi. 
 
De deltagende forskere, Ole G. Mouritsen, Carl Th. Pedersen og Per Lyngs Hansen er alle fra Institut for Fysik, Kemi og Farmaci på Syddansk Universitet.
 
Efter maden fortsætter aftenen med en god flaske vin eller øl fra fynske mikrobryggerier samt kaffe og musik ved jazzbandet Thomas Bornø og Band samt de irske folkemusikere Reilly's Rebels.