Picture

CANBlau

CANBlau er indbegrebet af tapas i Aarhus, standarten er høj og her får man serveret tapas på gourmetniveau. Køkkenet er det kendte spanske tapas køkken, hvor man deler de små lækre retter og gør måltidet til en fælles oplevelse. Menukortet byder udover a la carte på en tapasmenu, som er sammensat, så man kommer gennem en smagsoplevelse med mange nuancer fra både de kolde og de varme tapas. Her finder man blandt andet retter som marinerede rejer med aioli, røget laks med citron pure, lammenakke og kebab med marokansk couscous. Man skal vælge CANBlau, hvis man ønsker at forkæle sine smagsløg med en helt særlig madoplevelse. 

Picture

Cafe Gemmestedet

På hjørnet mellem Klostergade og Gl. Munkegade ligger den hyggelige Cafe Gemmestedet.
Det er ikke den traditionelle cafemad som er på menukortet, maden er verdensinspireret, men har især hentet inspiration fra Tyrkiet. Her finder man en anderledes tapas med humus, tzatziki og auberginer serveret med lækkert hjemmebagt brød til. I de bløde sofaer kan både børn og vokse sidde og putte sig og nyde livet indenfor i varmen.

Picture

Restaurant Baghuset

Bag ved den travle gågade i Herning, finder man et lille stykke Spanien, her møder man den hyggelige spanske atmosfære og uformelle stemning og føler sig straks hjemme. Her serveres der tapas brunch buffet, som indeholder alle de fristende specialiteter fra middelhavsområdet. Råvarerne er friske, smagen er i fokus og prismæssigt kan de fleste være med.

Picture

Café Noisette

I hjertet af Horsens kun 50 m fra Horsens teater kan de frankofile få styret deres lyst efter franske specialiteter. Her serveres fransk tapas med lækkerier importeret direkte fra Frankrig, bl.a. Parmaskinke, fransk brie og ricotta, som serveres sammen med hjemmelavet pesto, friskbagt brød og meget andet. Ved 15 personer eller derover er det muligt at bestille en tapasbuffet som også kan leveres ud af huset. Herpå finder man franske charcuterie - pølse, urte skinke, quiche Lorraine, blandede salater, mini bruchetta, ost og lidt til den søde tand.

Picture

Cafe Deli

I Vejle Midtpunkt finder man den hyggelige og farverige Café Deli, her får man serveret dejlig kaffe og skøn hjemmelavet mad. På menukortet finder man Delis deler, hvor der er mad nok til to. Her er lækker sprød salat, feta, oliven, tunsalat, tzatziki, hummus og brød.
Cafeen er med sit lille børnehjørne, med tegnebøger, tæpper og små stole yderst børnevenlig.

Picture

L'Angolo Italiano

Hvis man savner Italien er man kommet til det helt rette sted, hvis man besøger restaurant L’Angolo Italiano i Vejle midtby. Navnet som betyder det italienske hjørne ligger meget sigende på hjørnet af Nørregade og Tønnesgade i centrum af Vejle.
Rundt om i lokalet står der side om side lækre italienske specialiteter – pasta, olivenolie, kaffe, pestoer og Grappa. Foran det åbne køkken er en stor montre med italienske oste, pølser og skinker. Her er alt hvad man kan ønske sig til en fantastisk og velsmagende tapas. Vil man prøve en italiensk specialitet kan vi anbefale Il Cuoppo som er en papirbeholder med 10 forskellige friterede specialiteter. 

Picture

Kolvig

Langs åen i Ribe midtby ligger Restaurant Kolvig med den skønneste udsigt over vandet. Restauranten ligger i Kolvigsgård, som blev opført omkring 1600. Køkkenet er en harmonisk blanding af det danske og franske køkken. På frokostkortet finder man den lækre tapas tallerken med Vadehavsspecialiteter, som blandt andet består af Vadehavsrejer med dild mayonnaise,
Sødams kylling med svampe og hasselnød tapenade, Koldrøget lammekølle med agurk og gulerod i lime, Højer skinke med pesto og syltede løg,
Vesterhavsost med stikkelsbær sirup. Her finder man den skønneste kombination af konceptet tapas sammensmeltet med de allerbedste danske råvarer.