Det mægtige Industriens Hus ved Rådhuspladsen sidder på en hemmelighed. Bag de blanke glasfacader gemmer sig nemlig et af byens største restaurantlokaler med en af byens bedste udsigter. På Garum kan du indtage førstesalen og nyde dit måltid med uforstyrret panoramaudsigt over byens neonlys og det pulserende menneskemylder på den til alle tider travle Rådhusplads. I den store og indbydende restaurant kan du hurtigt glemme, at du befinder dig i 'lille' København, som i stedet folder sig ud som en storby af international kaliber, når solen går ned og neonlysene skinner i mørket.

Garum ligger på præcis samme sted som legendariske Copenhagen Corner, som lukkede, da Industriens Hus kom under renovering. Nu er stedet kommet til ære og værdighed igen, og det er med erfarne folk ved roret. Ejerne drev i mange år italienske Il Peccato overfor Palads Bio og står også bag Tapas Huset, som ligger i Jernbanegade, blot et stenkast derfra. Den italienske ånd og de sprøde pizzaer fra Il Peccato er flyttet med til Garum, som åbnede for mindre end et halvt år siden. Restauranten er stadig en lille smule hemmelig, da den kan være lidt svær at få øje på i dagslyset fra gadeplan på Vesterbrogade. Indgangen sker via Garums café i stueetagen, som åbner med italiensk kaffe, friskpresset juice, morgenbrød og sandwiches allerede fra klokken 7.00.

Misundelsværdig placering
Det er dog i etagen ovenover, at bygningens hemmelighed og det virkelige trækplaster befinder sig. Garum er en italiensk restaurant med nordisk inspiration og et stort fokus på økologi og bæredygtighed For eksempel er alle Garums pizzaer og den frisklavede pasta fremstillet med økologisk mel, og du kan sætte tænderne i cannelloni-pasta med et utraditionelt nordisk fyld af and og rødkål. Industriens Hus giver med sin glasfacade en helt uhindret panoramaudsigt over Rådhuspladsen og områdets liv, så der er nok at se til under middagen.

Restauranten er selvfølgelig helt bevidst om sin misundelsesværdige placering og stedets storbystemning, så derfor er tanken også at give restauranten så meget international stemning som muligt, forklarer Garums restaurantchef Alexandra Tor Del Spar. Det betyder blandt andet masser af internationalt serveringspersonale på gulvet og italienske kokke i køkkenet. 

Cocktails og DJ
Garum har desuden indledt et samarbejde med festkongen Jean Von Baden, som fremover vil stå bag mikserpulten, når restauranten fyrer op for loungestemningen og cocktailkortet fra torsdag til lørdag. Her vil der være rig mulighed for at svælge i lækre cocktails til konkurrencedygtige priser fra 75 kroner og op. Der vil løbende være nye gæstebartendere til stede, blandt andet vil den danske kandidat til Miss World komme forbi og betvinge cocktailshakerne. Garum har bevilling til klokken fem om morgenen, så festen kan fortsætte længe i de stilfulde lokaler i hjertet af byen.

Med sin centrale placering og 150 siddepladser er Garum oplagt til større events og smagninger. Cocktailaftenerne markerer derfor kun begyndelsen af eventkalenderen for 2016, som kommer til at blive fyldt med forskellige arrangementer, som inkluderer ølsmagninger, cocktailkurser og meget mere, fortæller Alexandra Tor del Spar.