Godt nyt til fynske madører: Én ægte odenseansk perle udvider med et nyt brasserie i idylliske omgivelser. På Brasserie Skovbakken er der fred og ro til spiseoplevelsen i bedste Badehotel-stil. Hvide duge, klassiske dyder og fokus på den gode mad efter sæsonens råvarer.


”Hvis vi serverer due, så smager det først og fremmest godt af due. Alt andet er sekundært”

...sådan lyder det ærligt og bestemt fra manden bag menuen på det nye Brasserie Skovbakken. Kok og restauratør Lars Knudsen åbnede brasseriet på Sdr. Boulevard ved Zoologisk Have sammen med sin kone, Birgit Knudsen, i marts måned i år. Det lille brasserie er et nyt skud på stammen ved den gamle og velkendte selskabsrestaurant Skovbakken, som parret har drevet sammen gennem de sidste 19 år. Her fandt de nu tiden moden til at videreføre succeserne fra selskabsrestauranten til det nye brasserie som ”et alternativ til voksne, der savner et sted at invitere hinanden på en rigtig romantisk aften, en eksklusiv forretningsfrokost eller bare en ekstra god middag uden for meget påstyr eller pomfritter”, som det lyder fra Lars Knudsen med glimt i øjet.

Et sted med historie
Restaurant Skovbakken har ligget lige ved ZOO siden begyndelsen af 1900-tallet, hvor Odense Dyrehave spirede allerførst i baghaven hos den dyreglade restauratør Christian Jensen. Dengang var Skovbakken kendt som et sted, hvor man kom for både fester, musik og sidenhen jazzaftener – men også for at besøge den noget livlige baghave, hvor Hr. Jensen startede med at opdrætte fasaner, høns og duer. Da interessen for dyrelivet viste sig at være stor, anskaffede han sig to aber, en påfugl, et dådyr, et muldyr, nogle skader og et par marsvin. Siden har haven, Odense ZOO som vi kender den i dag, udvidet sig smukt omkring Skovbakken. I dag er Lars og Birgit de restauratører, der har været på Restaurant Skovbakken allerlængst gennem tiden. De er også selv begge fra Odense helt fra barnsben af, men har været vidt omkring i deres karierre, før de slog sig ned som restauratører af Skovbakken i 1996 og forenede deres mange erfaringer i selskabsrestauranten, hvis ”lillesøster”nu også gør det muligt for almindelige restaurantgæster at få en bid af historien.

Ordentligt madhåndværk og ro til nydelse
Lars og Birgits mangeårige professionelle virke og personlige smag er ganske enkelt den røde tråd i Brasserie Skovbakkens køkken og vinkort såvel som i indretning og ånd. Stamgæster fra Restaurant Skovbakken vil kunne genkende noget af stilen, mens nye gæster blot roligt kan læne sig tilbage og nyde en middag skabt og serveret af fagfolk, der ved, hvad der virker og hvor, de vil hen: Glem skarpe dogmer og trends. Her arbejder man med at forfine rigtig mange års gedin kokke-erfaring. Lars Knudsen har samlet sine bedste fif fra både det helt klassiske køkken til den mere kreative og franskinspirerede gastronomi. Menuen på Brasserie Skovbakken sammensættes af sæsonernes bedste råvarer - og helst fra lokale leverandører. Vinkortet komponerer parret ud fra deres egne foretrukne europæiske vine. Lars blev desuden uddannet chokolatier sidste år, og laver alle dessertkager og chokolader selv i sit eget chokoladeværksted.

For at holde prisen nede på jorden er der kun én menu af gangen, som skifter hver tredje uge. Til gengæld er det den mest optimale måde at samle alle kræfter om at levere det bedste resultat for gæsterne hver gang. Der er altid mulighed for at vælge en matchende vinmenu sammensat specifikt til sæsonmenuen. Brasseriet har foreløbig kun åbent torsdage og fredage aftener, så restauratørerne kan sikre det høje niveau i både selskabsrestaurant og brasserie.


Særlige ZOO-arrangementer: Polarmiddag med pingviner eller åfart til terassen
I brasseriet har man fortsat det gode samarbejde med ZOO og kan derfor også tilbyde nogle middagsarrangementer ud over det sædvanlige:

For eksempel kan man bestille en opdækning med hvide duge og levende lys tæt ved indkig til pingvinerne i Zoo. Her kan man så nyde en middag i stil med den, styrmand og polarforsker Roald Amundsen fik serveret, da han kom hjem fra sin sydpolsfærd i 1912! Der bliver selvfølgelig også sørget for varme tæpper og gode historier, mens pingvinerne falder til ro ot stjernene titter frem.

I sommerhalvåret er der desuden mulighed for at sejle med Odense Åfart fra Munke Mose og ud til Odense ZOO – her tager Skovbakkens tjenere i mod gæster ved broen og guider op til stedets terasse i de skønne omgivelser ved haven.