Picture

Lunt og fransk på Sans Souci

Den historiske frokostrestaurant på Frederiksberg har i mere end hundrede år skænket snaps og smurt smørrebrød for byens gode borgerskab. I 2014 blev stedet overtaget af Jakob Blom og Kristian Willumsen, der i samme forbindelse gav de gamle omgivelser en omgang med malerpenslen og siden har kunnet modtage sine gæster i historiske lokaler, hvor retterne nu både taler dansk og fransk i bedste brasserietradition. Maden har fået et elegant twist, der hæver oplevelsen over det sædvanlige smørrebrødsniveau - særligt lækre er de varme retter, som også udgør stedets Påskefrokost anno 2015. Fra den 27 marts til 4 april serverer køkkenet en 4 retters menu med dampede hvide asparges, gratineret jomfruhummer, confiteret lammebryst og en dessert på æble, kanel og vaniljeis. Prisen er 350kr uden vine - 750 med.

Picture

Klassisk buffet hos Krabben

I Vallensbæks hyggelige havn ligger restaurant Krabben, hvor en broget skare af forretningsmænd, familier, sejlere og par hånd i hånd lægger vejen forbi for at nyde god, solid kost og et fantastisk panorama udover vandet. På grund af den nære beliggenhed med vandet er motivet fra den store, overdækkede terrasse aldrig den samme, og Påsketid er den perfekte lejlighed til at tage lidt ud af byen og opdage forårets komme. Krabben serverer i forbindelse med Påske en helt klassisk frokostbuffet, naturligvis med flere slags sild og et overflødighedshorn af varme retter som lammeculotte, frikadeller, hakkebøffer, rosmarinkartofler og gammeldags æblekage til kaffen. Menuen serveres alle dage i Påsken for 275kr per person.

Picture

Bornholmsk gourmetsmørrebrød hos Kofoed

Det er en sand øjenåbner at få serveret Kofoeds dekonstruerede smørrebrød - hvert enkelt stykke ankommer på sin helt egen legesyge facon, hvor komponenterne selv samles af den spisende. Så har vi ikke sagt for meget, blot: prøv det! Restauranten, der ligger lige ved Landgreven i Frederikstadens København, har i flere år haft kæmpe succes med at servere nordisk fine dining med hovedvægt på solskinsøen Bornholms råvarer og traditioner. Til frokost står den dog på smørrebrød, men det bliver det ikke mindre spændende af. Helt oplagt er det at prøve ‘Sol over Gudhjem’ og æggemaden med Rossinikaviar, selvfølgelig ledsaget af en iskold bornholmersnaps, for at blive i Påskestemningen. Om aftenen serverer restauranten desuden fabelagtigt Påskelam direkte fra Bornholm.

Picture

Ché fè: økologisk påskelam på italiensk

Påsken er i Italien langt vigtigere end Julen, og det afspejles også i de bugnende frokostborde, som man går i krig med fra nord til syd. Og siden foråret også er lig med de første dugfriske afgrøder er det endnu en god grund til at gå amok i alskens pasta, risotto og saftige kødretter. Så for dem, der enten har fået nok smørrebrød eller bare ikke gider den klassiske rugbrødsbuffet, er Biotrattoria Ché Fès smagseksplosioner af varme retter et dejligt alternativ. Og så er størstedelen af stedets råvarer endda økologiske. Start for eksempel med restaurantens efterhånden berømte antipasti-platte O Sole Bio fuld af lækre hapsere, gå videre og prøv kok Alessandro Jacoponis hjemmelavede pasta, der giver god men let mæthed i maven, og prøv endelig også en af de saftige hovedretter. Lammet kommer fra Sardinien, og smager man godt efter, skulle man efter sigende kunne fornemme aromaen fra de friske urter, som det lille dyr har mæsket i sig i bjergene.

Picture

Gå helt i Påskegrønt hos Botaniq

Til et påskemåltid behøver man ikke altid svælge i kød, og dét har de forlængst fattet på spisestedet Botaniq, der ligger ganske centralt på Frederiksborggade lige overfor Torvehallerne. Her er alt absolut vegansk med fokus på raw food, og gæsterne kan mæske sig igennem farverige og sunde retter så som sprøde salater, supper og desserter - og så har Botaniq altid 2 varme retter på menuen, der i påskeugen lyder på en lækker ‘hot pot’ med bygotto, græskar, champignon og romanesco samt en stuvning på butterbeans med kartofler, soltørrede tomater og kål.