Oplev Nordisk Spisehus i sit absolutte es, når de præsenterer det nye Michelin-tema ”Oslo & Stockholm”. Gæsterne får en nordisk helhedsoplevelse, der emmer af autentiske sanseindtryk. Tankerne ledes hen på rislende bække, duften af vilde urter og planter og nordens smukke uberørte natur. Der venter således gæsterne en unik og harmonisk oplevelse, når Nordisk Spisehus fortolker gourmetretter fra de bedste Michelin-restauranter i Oslo og Stockholm.

Så tag med, når Nordisk Spisehus for en stund sætter kursen hjemad, og vender tilbage til sine nordiske rødder og hylder de nordiske brødre. Gæsterne kan se frem til en 360 graders nordisk oplevelse der hylder det enkle og autentiske. Det ses både i valget af rene og ærlige råvarer, de enkelte retter såvel som i indretningen af restauranten, hvor stengrå nuancer blander sig med kobber, ild og fotos af de kendte Michelin-kokke fra Norden. Tankerne ledes hen på nordens smukke uberørte natur, lyden fra rislende bække, og den himmelske duft af vilde urter og planter. Elementer der tilsammen skaber en enestående stemning af nordisk harmoni, ro og renhed.

Eksklusive nordiske råvarer
Nordisk Spisehus har, i samarbejde med Michelin-restauranter fra Oslo og Stockholm, kreeret en udsøgt menu som præsenterer det moderne nordiske køkken fra sin allerbedste side. Kokkene har udforsket de små gastronomiske forskelle i Skandinavien og samlet dem i en smuk harmonisk afstemt menu. Der bydes på eksklusive nordiske råvarer såsom stegt jomfruhummer, aromatiske urter, havtaske, røget kalvemarv, gran og løgrom.

Nordisk Spisehus præsenterer fra Oslo gourmetrestauranten Bagatelle og den moderne restaurant Ylajali, som begge har helheds- og smagsoplevelsen for øje. Fra Stockholm møder gæsterne restaurant Ekstedt, som har genoplivet gamle svenske madlavningsteknikker og tilbereder udsøgte ingredienser direkte over åben ild. Gæsterne møder også Gastrologik, der fokuserer på det innovative skandinaviske køkken, og ikke mindst restaurant Oaxen Krog, der tager lokalt producerede råvarer og bæredygtighed til et nyt niveau. Nordisk Spisehus og de fem udvalgte Michelin-restauranter kendetegnes ved deres brug af sæsonens og naturens lokale råvarer, og udvælger kun den allerbedste kvalitet, hvorfor kokkene ofte selv går ud i naturen efter urter og planter for at finde det helt rigtige smagsudtryk til retterne. Nordisk Spisehus har desuden selv skabt tre pragtfulde nordiske retter, som trækker en gastronomisk rød tråd igennem hele menuen.

Køkkencheferne på Nordisk Spisehus Jacob Freitag og Kasper Pelle Christensen fortæller, hvorfor man ikke får lignende oplevelse andre steder:“Nordisk Spisehus samarbejder med nogle af verdens bedste Michelin-restauranter. Vi bruger Michelin-guiden som en rettesnor for, hvilke restauranter og køkkenchefer der har opnået et helt særligt gastronomisk niveau, som vi gerne vil hylde. Vi fortolker derefter deres retter og, i visse tilfælde, selve idéen bag retterne. Men altid med respekt for køkkenchefens tanker. I selve fortolkningerne tager vi afsæt i det nordiske køkken og lokale råvarer, men det hænder også, at vi henter råvarer i de respektive lande, hvor restauranterne ligger.”