Og hvad er så onigiri?

“I gamle dage spiste samuraierne masser af onigiri, fordi det var praktisk, at de lige kunne have dem med på vejen. Man behøver hverken pinde, tallerkener eller noget at dyppe i. I dag laver vi onigiri til hverdagens krigere – alle de travle mennesker, som har brug for noget hurtigt at spise, fx til frokost,” fortæller Natasha, kvinden bag Onigiri.


Brune ris og Omega 3

Selvom inspirationen helt klart er japansk og hovedbestanddelen er ris og tang rullet om fyld, er det ikke at forveksle med sushi, selvom det er mindst ligeså sundt.

”I Japan bruger man hvide ris, men vi bruger brune, fordi de er sundere. Der er masser af smag i onigirierne, for vi bruger ting som mayonnaise, miso og teriyaki, som giver smag, men som samtidig er sundt. Vi er ikke fedtforskrækkede, men bruger sunde fedtstoffer som vegetabilske og Omega 3-holdige olier, og vi putter mere fyld i end japanerne, for danskerne er ikke så pjattede med ris, som de er i Japan, hvor det er en hel videnskab. Den her onigiri kan du få selv en langturschauffør til at spise med velbehag,”
påstår Natasha.


Lidt som sandwich

I Japan spiser man Onigiri som vi spiser sandwich, og en enkelt af de trekantede pakker er et fint mellemmåltid, men for en velvoksen mand er der behov for mindst to og måske også en salat eller en "instant" suppe med friske grøntsager og hjemmelavet fond, som man selv tilbereder færdig ved at tilsætte kogende vand - ligesom til Cupnoodles.

Onigiri slog dørene op i Grønnegade tirsdag den 5. oktober og er fremover åben mandag-fredag 10-18 og lørdag 11-16. Der er åbningsreception fredag den 8. oktober med DJ og smagsprøver, hvor alle er inviteret – se mere på Facebook.