Man kan godt finde en hjemmeside tilhørende Clou, den nyåbnede restaurant ledet af de to brødre Alexander og Jonathan Berntsen (hjulpet godt på vej af investorer), der før har stået bag Berntsens Ballade på Vesterbrogade og som indtil nu (efter de måtte lukke Balladen) har arbejdet hos Grønbech og Churchill ved Esplanaden. Men det eneste man indtil videre kan, er at booke et bord. Det er dog også den vigtigste feature, kunne man påstå. For er clou'et ikke, at restauranter skal opleves? Delt op i to rum med rå, københavnske gadelamper i loftet, romantiske Wilhelm Lauritzen-lamper til kontrast samt et mørkt, nylagt trægulv, fungerer det ene lokale som restaurant og det andet som vinbar. I første rum dækker hvide duge de runde borde, nypolstrede, klassiske stole står klar rundt om dem, mens levende lys og krystalglas med ornamenteret imprægnering står klar til at fyldes med vin fra hovedsageligt klassiske vinområder lavet på ditto metoder. Der kommer da også til at være plads til en række naturlige vine. Samt en masse champagne naturligvis, der tæller noget så sjældent som Selosse's mindre berømte fætter Simon, der ikke før har sat sine flasker på dansk jord.

Vin og mad og vin
Det andet rum fungerer som selve vinbaren, med lange rustikke træborde, levende lys, vinkøleskabe og masser af kasser fyldt med vin.
Hér kan man også få mad (helt indtil kl. 23!), der dog ikke er den samme som i det tilstødende ”restaurant-lokale”. Som det skal være, er maden i vinbaren mere enkel, og har blandt andet oliven, kroketter med torsk og kartofler, kogt krabbe og moules samt masser af charcuterie og ost på menuen. Og foie gras selvfølgelig. Man kan forresten også spise her til frokost, hvor der udover frokostkortet bydes på en to-retters menu til forretningsfrokost-folket.
Idéen og ambitionen er at lave mad ”100% ud fra vinen”. Altså at lade vinen i glasset bestemme hvad der lander på tallerkenen.

Dagens Clou
I selve restauranten kan man enten vælge frit fra á la carte-kortet eller finde dagens ”CLOU”, der er det helt store udtræk med både champagne og snacks, 7 retter, vinmenu og kaffe (1500,-).
Priserne på à la carte-kortet går fra 125,- til 185,- og lyder lige nu på blandt andet små blæksprutter med vilde salater, torsk, løg og hvid pære, foie gras og BBQ eller gråand med malt. Desserter er der pt. to af og lyder på yoghurt og skovmærke eller hvid chokolade, lakrids og sorte oliven (ja, meget Bo Bech'sk).
Indtil videre har de to vininteresserede mænd forventet sig ikke mindre af deres gæster, og har derfor holdt en lavere profil, indtil leveringen med 7000 flasker fra over 28 forskellige producenter snart ankommer. Men der er dog masser af kaste sig ud i på glas-kortet, der er ganske rummeligt og hvor de fleste – om det så er nørder eller novicer – nok kan finde noget, der falder i deres smag. Og 'rummeligt' menes skam bogstaveligt talt: ”1 flaske vin svarer til 6 genstande. Vores flaske er tom efter 5 glas. Vær opmærksom i trafikken”, står der i kortet. Så kom ikke og sig, du ikke var advaret.