Picture

Svensk elg på Gl. Humlebæk kro

Det er en regulær tidslomme at træde ind i, når man besøger Gl. Humlebæk Kro, og traktørstedet rækker da også hundreder af år tilbage til dengang, Strandvejen hed Adelsvejen, og i sin velmagtsdage havde intet mindre end 24 kroer strøet som en perlerække langs vejsiden fra København til Helsingør. Her åbnede Gl. Humlebæk Kro i 1740 med godkendelse af Christian den VI, og fik titlen Kongeligt Priviligeret. Og stedet emmer stadigvæk af den samme ånd, hvor god mad og hvile anses som en menneskeret, og hjertelig service er meget mere end kronen på værket – det er en livssvtil, som holdes i hævd af Jane Prensler – deres værtinde i al slags vejr, som der står på hjemmesiden - og hendes mand, som købte stedet i 1996. Maden er veltillavede, klassiske danske husmandsretter komponeret af råvarer – også gerne økologiske – i sæson og lokalt kød, der kan nydes med flot udsigt udover Øresund.
Den kongelige forbindelse eksisterer satdigvæk: udstillede dokumenter, platter og malerier vidner om et nært forhold til kongehuset, ligesom mange af vinene kommer fra Prinsgemalens eget vinslot i Frankrig. Og naturligvis serveres her også majestætisk vildt når jagtsæsonen går i gang i september, nærmere bestemt lækkert elgkød skudt i Sverige.  

Picture

Herthadalen og vildtet i vildnisset

Roskilde-området er meget mere og andet end festivaler og vikinger: ude på landet for enden af Danmarks længste allé ligger Ledreborg Slot og den tilstødende Restaurant Herthadalen og putter sig mellem de bløde bakker. Men tag ikke fejl af beliggenheden: indenfor sørger restauratør Mikkel Jerger for skarpe retter og ambitiøse sammensætninger alt sammen baseret på de gode, lokale råvarer fra den frugtbare muld omkring Roskilde fjord. At stedet er unikt vidner historien om et vidunderligt trøffel-fund for eksempel om: Hertha-kokken Andreas fandt en sommer svampe i en baghave i Borup, og de viste sig at være enorme, danske sommertrøfler, som Herthadalen straks inkorporerede i sin menu. Med sit mantra om sæsonbestemte råvarer er Herthadalen naturligvis også begejstret for al det gode kød, som jagtsæsonen bringer med sig, og serverer derfor en særlig vildtmenu hver fredag aften i september, oktober og november bestående af 4 retter for 400kr. Glæd dig til for eksempel grå and, vildtsvin, fasan og dyrekølle, og smider du 400kr mere oveni ledsages hver ret af en perfekt vin.  

Picture

Hummer og vildt i lange baner på Conradis steakhouse

Tænk ikke bare Værtens Bedste Bøffer fra amerikansk og australsk frilandskvæg, som stedet i forvejen er kendt for: På Conradis går man planken helt ud hvad gælder kærligheden til kød og serverer den 8 oktober en Hummer & Vildtmenu som der er kælet særligt for, ledsaget af efterårets gode svampe og frugter. Menuen består af 1/2 grillet hummer naturel, Salat og pottebrød, Helstegt dyrefilet, skovsvampeduxelles i fedtnet, rødvinspocheret pære, porre i pancetta, Vildtflødesauce og waldorff salat, Hvid chokoladepannacotta, frisk mango og bærcoulis eller Irish Coffee til den rørende pris af 349 kroner per person. Så tag et smut til Kastrup og nyd den overdådige sammensætning af skaldyr og vildt hos Pierre Conradi, som har stået bag den hyggelige restaurant siden 2004. 

Picture

Nørdet vildt hos Vildt & Vin

Der sker ting og sager på Enghavevej: efter at de gamle slagtergårde, som flankerer gaden fra og op til Vesterbrogade, blev nedrivningstruede i foråret, har der været stor, folkelig opbakning til den finurlige strækning, hvis huse rummer masser af kreative miljøer, beboelse for mindre bemidlede og den tilstødende restaurant Vildt & Vin. Således står den endelige beslutning om nedrivningen lige nu i stampe, og matriklen tiltrækker efter sagen om muligt endnu flere københavnere, der ønsker at støtte de historiske bygninger. Vildt & Vin oser af hyggelig storbystemning og lokalkolorit, og det bliver næsten ikke mere vesterbro'sk, når man kan sidde i restaurantens udendørs gård og følge med i den farverige leben på Enghavevej. Navnet siger sig selv: her kan man hele året rundt spise lækkert og også specielt og nørdet vildt såsom zebra og kænguru, som ellers ikke serveres ofte på de københavnske restauranter, samt smovse i klassiske klovdyr og fjerkræ fra den danske natur. Husk at smutte forbi Vild & Vin her til efteråret: vildtet bliver bare ikke vildere end her!
 

Picture

Arrangement med Pasfall og Sigurd Müller vinhandel

Restaurant Pasfall opkaldt efter ejer og drevne kok Thomas Pasfall er en af Odenses bedste restauranter, hvor man blandt meget, meget andet kan smage fynske klassikere som rygeost, boghvede og brunsviger på gourmet-manér, inspireret af det franske køkken. Det er her, man skal gå hen hvis man vil have en uforglemmelig aften, og én af de helt særlige af slagsen udspiller sig fredag den 28 september klokken 19, hvor Pasfall får besøg af Sigurd Müller Vinhandel. Thomas vil i symbiose med de gode vine fra Sigurd hylde det danske vildt igennem en nøje tilpasset menu, hvor man vil opleve fjerkræ, råvildt og stedets passion for den syndige, fede og tungesmeltende Foie Gras de Canard. Prisen er 1395kroner per kuvert inklusiv drikkevarer og kaffe/te med skønne petits fours. 

Picture

Restaurant Toldboden og den ultimative vildtbuffet

Beliggenheden lige ud til Roskilde Fjord fås ikke meget bedre end på Restaurant Toldboden, der ligger lige ved kajen i Frederikssund havn. Bølgeskvulp og et flot kig til den grønne kyst lidt længere mod syd komplimenterer den flotte bygning på bedste vis, og man har selvfølgelig sørget for en stor terrasse, hvorfra gæsterne kan nyde solen. Restaurant Toldboden ligger ikke langt fra noget af landets smukkeste natur i området omkring Roskilde, og ejerne Steffen og Cecilie har holdt interiøret enkelt, med simple, moderne møbler og farverige malerier på væggene. Mange kommer hertil for at slikke sol på terrassen, men om efteråret er det især de lækre retter baseret på vildt, som trækker, og i år kulminerer det hele med en stor fiske- og vildtbuffet den 28 og 29 oktober samt den 4 og 5 november, alle dage fra kl 18. Glæd dig blandt meget andet til varmrøget laks, rimet torsk, urtebraiseret vildtsvin, krondyrsfilet og 'Vildtgryde a la Toldboden', saucer, salater, ost og bastognekage til dessert, hele prisen er 429kr per person for fri buffet.