MadMad Madbodega på Vesterbrogade er en helt ny restaurant med fokus på bæredygtighed. Al mad laves fra hjertet. I køkkenet står chefkok Martin Guf Becker Rasmussen kendt fra Go’morgen Danmark. Han har lavet et menukort med snacks, forretter og hovedretter og en 10 retters delemenu til 400 kr.

Jeg og min ledsager satte os til bords i et lyst lokale midt i det urbane Vesterbro, hvor der var pyntet med vilde markblomster i vaser. Menuen var også denne tanke om at bringe det ægte, friske, autentiske ind til byen. Alle leverandører er dog i en omkreds af max 200 km for at imødekomme stedets kriterie om bæredygtighed.

En sprød starter
Tasting-menuen bestod af 10 delevenlige retter. De første tre blev serveret sammen som en form for snak og ville stå fint til et glas bobler: Svampe-chipsene var vidunderligt knasende som en kontrast til den bløde aioli, der var rørt sammen med marinerede svampe. På den anden tallerken fandt vi fermenteret tang, der var saltet - og den sidste tallerken et fladbrød inspireret af de indiske chapati brød. Dette var lækkert blødt og indeholdt biodynamiske korn - på toppen smeltet smør og tørrede urter.

Spicy og lokalt
De næste tre serveringer var blæksprutte med chipotle og ramsløg, der var dejligt krydret til den spicy side, da den fik smag af chipotle - der er tørret, røget chili. Den prikkende fornemmelse på tungen blev ledsaget af de bløde, milde blæksprutter. Ramsløgene var fra Frederiksberg Have - og her kan man tale om lokale råvarer i bogstavligste forstand. Anden servering var asparges med anjos-creme med hjemmelavede croutoner, som var en god kombination af sprødhed og blødhed og det salte fra anjosen til de milde asparges.

Kolonihave og sommer
De sidste tre serveringer inden desserten var sprød kyllingeskind på romaine salat med smeltet ost. Osten var tilpas kraftfyldt i forhold til salatens mildhed. Den anden servering var grillede gulerødder gratineret med ost. De havde smag af sommer og kolonihave fra den røget kul-smag og havde bevaret det sprøde knæk. Den sidste servering var kyllingebryst med sæsonens rabarber, der var syltet samt brøndkarse og agurke-strimler. En rigtig dejlig kombination af det søde og det syrlige, der hensætter en til det danske, traditionelle køkken.

Desserten bestod af to kager. Den ene en sønderjysk rugbrødskage med isfyld udført som en is-sandwich. En lidt hård krumme blandet med en let passionsagtig smag fra isen samt en berliner med fyld.

Nostalgi og nytækning
Måltidet og smags-universet var omfattende og fik os på rejse i både velkendte dele af det danske traditionelle køkken med det sur-søde islæt samt de oprindelige danske råvarer, hvis smage blev fremhævet og forstærket i tilberedningen. På samme tid indeholdt måltidet en ny, mere kunstnerisk fortolkning ved brugen af lokale råvarer som f.eks. de sprøde svampe-chips med den bløde aioli og den salte anjos-creme til de milde asparges. Desserten var lidt til den tunge side. Og her kunne det havde været lækkert med en frisk afslutning efter adskillige veltilberedte serveringer.
 

MadMad Madbodega
Vesterbrogade 96
1620 København V

Tlf.: 33 33 70 90