Intet var overladt til tilfældighederne, da årets måske mest nervepirrende kokkekonkurrence på dansk grund løb af stablen lørdag aften på den store scene i Kødbyen. Nordjylland og København stillede hver med fem af landsdelens bedste kokke, som dystede i ukendte råvarer i et 100 % professionelt setup. Det hele blev styret med fast hånd af Politikens madanmelder Kasper Fogh.

Dommere var Francis Cardenau (Le Sommelier, Mash, Umami mm.), mangeårig madanmelder Bent Christensen (bl.a. kendt fra Den Danske Spiseguide mm.) samt Børsens madanmelder Ole Troelsø.

Team København bestod af Casper Stuhr Sobczyk (Søren K), Sylvester Andersen (AOC), Casper Sander (Bøf), Yves Le Lay (Nimb Terrasse)

Men formen var altså bedst hos nordjyderne. Med hele 264 points mod 209 slog det norddanske hold bestående af Mads Hyllested (Applaus), Søren Birch (Fusion), Mikkel Jensen (Rusk), Simon Emil Christensen (Fyrklit) og Frederik Martinsen (Svinkløv Badehotel) københavnerne på hjemmebane.

- Selvfølgelig er vi fantastisk glade, for det er ikke nogen tilfældig sejr. Vi var oppe mod fem af landets mest anerkendte kokke, der til daglig arbejder på nogle af Danmarks mest prestigefyldte restauranter. Derfor betyder det rigtig meget, ikke bare for os personligt, men for Nordjylland som landsdel, at vi går hen og vinder den her konkurrence. Vi har bevist, at niveauet er meget, meget højt i Nordjylland, og at vi rent faktisk kan konkurrere med Michelin-kokke. De unge kokke tordner frem i Nordjylland lige nu, og det er vildt spændende at følge udviklingen på tætteste hold. København – og Aarhus for den sags skyld – kan godt passe på, for nu begynder folk at få øjnene op for, at der også ligger rigtig gode restauranter lidt længere nordpå, sagde en smilende Søren Birch efter konkurrencen.

Han bakkes op af Sarah Kruse, som er en af de primære koordinerende og udførende kræfter bag konkurrencen, der er sponseret og støttet af en lang række nordjyske partnere, herunder VisitNordjylland, VisitAalborg, Food College Aalborg, University College Nordjylland, Food Organisation, Møllers Fiskeeksport og AB Catering.

- Det bedste ved det hele er, at konkurrencen på bedste vis har opfyldt sine primære formål, nemlig at gøre danskerne mere bevidste om, at der bliver produceret fantastiske råvarer og lavet gourmetmad i topklasse i Nordjylland, sagde hun. - Men når det er sagt, så lukker og slukker vi ikke her, for arbejdet med at sprede budskabet om den gode nordjyske mad fortsætter.

Sarah Kruse er allerede blevet prikket af team København, der ønsker en revanche, og skulle det vise sig muligt at realisere tanken, melder det nordjyske hold sig klar til at tage kampen op igen.