Picture

Røde-kro med den lange historie

I Sønderjylland nær Åbenrå ligger der en sand institution af en beværtning, nemlig Røde-kro, omkring hvilken en by af samme navn er skudt op igennem århundrederne. Stedet er perfekt som udflugtsmål for dem, der vil opleve ægte hygge, spise god, dansk mad og have en stabil base for et eventyr i det Sønderjyske. Selve kroen går helt tilbage til midten af 1600-tallet, hvor skytten Nis fik lov at opføre en beværtning ved Broen over Rødeå, og sådan fik stedet sit navn. Røde-Kro ligger lige ved den gamle Hærvej og var i sin tid plaget af landevejsrøvere, men i dag er tingene heldigvis noget mere sindige. Røde-Kro har i årtier været omdrejningspunkt for det sociale liv i det sønderjyske, og 26 hyggelige værelser står klar til dem, der vælger at tage en enkelt overnatning, eller måske ønsker at blive en hel weekend, for at nyde området. Der tilbydes pakker som indeholder morgenbuffet, velkomstdrink og 5 retters menu, selvfølgelig parret med overnatning på kroen.
 

Picture

Hotel Comwell og Restaurant Pedersborg

På de bløde bakker lidt udenfor centrum af Sorø ligger et af Sjællands smukkest beliggende hoteller, nemlig Hotel Comwell. Kender man ikke Sorø er byen en oplagt destination til en miniferie: området er nemlig indhyllet i historie og kongelig glans, for det var her, at man i den tidligere middelalder opførte et akademi, og sørgede for at handlen og teologien blomstrede. Det har også resulteret i en bykerne fuld af gamle huse og klostre, og i periferien vokser der mægtige skove. Selve Comwell ligger på et højdedrag ved Sorø Sø og er i sig selv lidt af en attraktion, med nyrenoverede lokaler og et imponerende stråtag, som går for at være blandt de største i landet. Til hotellet hører også det ambitiøse spisested Restaurant Pedersborg, der er indrettet i afslappet bistro-stil og serverer lækre menuer komponeret efter sæsonens råvarer.
 

Picture

Bandholm Hotel midt i Smålandshavet

Man føler sig lidt som en adelig, når bilen svinges ind foran Bandholm Hotel: hotellet fremstår som et stateligt, lille slot med saftige plæner og en perfekt beliggenhed på Lollands nordside. Her befinder den lille landsby Bandholm sig blot et par meter fra havet og bogstavelig talt lige i Knuthenborg Safariparks baghave. Hotel Bandholm er derfor det perfekte udgangspunkt for en påsketur til det sydsjællandske, med ganske kort vej til Møns Klint og det historiske kloster i Maribo. Man kan naturligvis også sagtens få tiden til at gå på selve hotellet, der er romantisk indrettet med pejsestue, glasstue og gourmetstue. Sidstnævnte sted spiser man rigtig godt fra a la carte menuen, og hvis vejret tillader det er det helt oplagt at nyde udsigten udover Smålandshavet fra terrassen.
 

Picture

Hotel Dania i Silkeborg

Midtjylland bugner af foretagsomhed: de gamle handelsbyer summer af liv, og genopdagelsen af lokale råvarer gør det muligt at lave spændende udflugter udi foråret, hvor der kan spises godt her henover Påsken. Hotel Dania ligger med sine 3 stjerner lige i centrum af det gamle Silkeborg, og her har der været hoteldrift siden 1848, hvor stedet allerede slog sig fast som det lokale mødested for handel, social færden og god mad. I dag fremstår hotellet nyrenoveret og med hyggelige, elegante værelser, mens hotellets eget restaurant, Brasserie Underhuset, udnytter Danias beliggenhed på Torvet perfekt og således også trækker folk ind fra hele byen, der lige skal have noget ordentligt at spise. Restauranten gør sig umage for også at tilpasse menuen til diabetikere, vegetarer og glutenallergikere, og personalet er højt uddannet både indenfor kokke- og tjenerfaget. Glem heller ikke at udforske Silkeborgs omgivelser, med de dybe, svungne søer og nærheden til Aarhus.


 

Picture

Kongebrogaarden med tæerne i Lillebælt

Det er bogstaveligt talt at dette hyggeligt hotel, der ligger som en sluttet firkant helt ned til saltvandet, vitterligt synes at dyppe sine mure i Lillebælt. Hotellet befinder sig på den fynske side af bæltet, nærmere bestemt i Middelfart, med en forrygende udsigt til begge broerne her, og med egen lystbådehavn. Lige bag hotellet vokser en frodig bøgeskov, så omgivelserne fås nok ikke mere danske end på disse kanter. Selve Kongebrogaarden er en del af Comwell-familien og er således helt i top hvad angår komfort, service, spa og rigtig god gastronomi. Sidstnævnte varetages af Restaurant Dannebro, hvis store ruder giver det perfekte lysindfald over den elegante restaurantsal. Maden nydes både a la carte og som en tasting menu og tager udgangspunkt i det friske, nordiske køkken, hvis smage kommer fra lokale råvarer fra steder som Løgismose, Torup Bakkegaard, og Gyldensteen Gods.
 

Picture

Dragsholm Slot og michelinstjernen

Endelig faldt den franske michelinguides stjerner også udenfor Storkøbenhavn, da det for få måneder siden blev bekendtgjort at Dragsholm Gourmet havde tildelt sig én af slagsen. Begrundelsen lød blandt andet, at chefkok Claus Henriksen er en fantastisk mentor for sit team, både visuelt og smagsmæssigt, og kombineret med en fantastisk beliggenhed ud til den sjællandske Lammefjord er Dragsholm Slot stedet man tager til, hvis man virkelig vil forkæle sig selv. Selve slottet er et af Danmarks ældste, og der er dømt ægte middelalderstemning bag de tykke mure, hvor blandt andet jarl Bothwell, en af Maria Stuarts ægtemænd, i sin tid sad i fængslet for mordet på den skotske konge. Gourmetoplevelsen på Dragsholm er selvfølgelig allerede en legende, men der er også mulighed for bistro-mad, hvor tingene er lidt mere enkle og uformelle. Dog trækker begge køkkener på lokale råvarer og smage fra urtehaven lige udenfor.