Alessandro Jacoponi, ejer og kok på Biotrattoria Ché Fè: ”Jeg ønsker mig at der kommer en bedre og mere fair fordelt pris på de økologiske varer, som vi bruger her i branchen. Det er allerede blevet en bedre de seneste år, men nogle varer er stadigvæk alt for dyre. Tag bare pasteuriserede æg, som jeg bruger en del af i min pasta og vores desserter her på Ché Fè, de er op til 3 gange så dyre som deres ikke-økologiske pendanter. Bedre priser ville også gøre at flere restauranter ville blive økologiske, men det kræver også, at øko-leverandørerne hjælpes i gang, så der bliver et større udbud. Det hænger også sammen med mit ønske om, at vi i 2016 måtte fylde os med mindre kemi og vælge øko frem for konventionelle varer, der stadigvæk har et alt for højt indhold af sprøjterester, og bliver drevet frem af kunstig gødning. Og så vi jeg ønske at gæsterne i det nye år ville være bedre til at sprede deres gå-ud-vaner til resten af ugen. Det ville samlet set give dem en bedre totaloplevelse, da vi dér har bedre tid til at kæle om dem. Og så har 2015 været et fedt år at ligge i Borgergade, der er virkelig kommet et godt flow af mennesker i gaden pga de mange nye restauranter her. For bare 3 år siden så det helt anderledes ud, og vi kan kun håbe, at 2016 fortsætter den samme tendens for Indre By. ”

Timo Hoffmann ejer fire spisesteder på Amager og ét på Bornholm, og han har både et internt og eksternt ønske for 2016:” Først og fremmest glæder vi os til at få sat teltpløkkene ordentligt fast i vores organisation, så de mange fede personligheder, der arbejder på vores restauranter, kan få bedre plads til at udfolde sig.Vi er jo vokset meget i år og har åbnet Loft Gastrogrill på toppen af Fields, så ind imellem løber de rundt og bruger deres tid på det forkerte, fordi der er så meget, der skal gøres. Udover det driver vi Studie, Café 8tallet og Rambla, så mit første nytårsønske er at vi i 2016 får fordelt ansvaret bedre og surret teamet ordentligt fast, så vi kan arbejde som et samlet hele, for vi har nogle superfede ansatte, der virkelig fortjener pladsen og muligheden for at skinne. Mens mit første ønske er internt, så er det andet eksternt: hvis vi i 2016 kunne slippe for momsen på de råvarer, som vi bruger i restauranten, ville det være en kæmpe hjælp for økonomien i branchen. Man kunne bare gøre som i Sverige, hvor momsen på fødevarer er helt fjernet."

Troels Christensen fra Vesterbro Vinstue sætter især fokus på stedets events og nævner også momsen: ”I det nye år ønsker vi at have endnu mere fokus på events i Vinstuerne. Vores champagnesmagninger med medfølgende middag er for eksempel blevet meget populære, og de er faktisk alle sammen udsolgte for januar måned, så vi ved, at det er noget, vores gæster elsker og efterspørger mere af. Vi er kendt for vores små nicheproducenter rundt omkring i Europa, som vi i 2016 kommer til at invitere op til Danmark til flere af vores events. Vi skal også rundt og besøge dem i det nye år. Blandt andet vil vi undersøge markedet endnu mere til bunds hvad angår de klassiske rødvine i Frankrig og Spanien. I 2016 kommer vi til at servere flere vine i Vinstuerne fra danskeren Rune Elkjær, som laver exceptionel lækker vin i Cotes du Rhone i det sydlige Frankrig. Han har før arbejdet som kok på Kommandanten, så han er velbevandret indenfor gastronomi. Og så har jeg endnu et nytårsønske: afskaffelse af momsen på fødevarerne i restaurationsbranchen. Det ville være godt for os alle sammen. ”

Sune Rothenberg Lind fra Toro og Tapa del Toro håber på at se nogle mere kritiske gæster i 2016, der ikke lader sig dupere af trends og smarte anmeldere: "Jeg har et stort ønske om, at vi får nogle mere kritiske gæster på restauranterne, der forholder sig til det, der bliver serveret for dem. I de sidste par års tid har det kolde køkken for eksempel vundet indpas - med det mener jeg flere af de steder, der følger den nynordiske trend, og for eksempel serverer kold, skilt sauce med noget kold olie i. Og folk og en del anmeldere falder på halen over det uden at tænke over, hvad det rent faktisk er, at retten indeholder. Kold mad kræver meget mindre tilberedningstid og kan hurtigt smækkes op på en tallerken. Alt for mange har åbnet steder, hvor de kalder deres mad nynordisk, og derfor kan slippe afsted med mere. Det er måske en smagssag, men jeg foretrækker at spise varm mad, hvor jeg ved, at tingene lige er blevet tilberedt af en kok, og ikke bare er blevet taget ud af køleskabet og anrettet. Gæsterne burde også være skeptiske overfor de restauranter, der slår sig på lave menupriser; køber man en fiskeret til 220kr, jamen så får man fisk derefter, og koster den 140kr, jamen så er portionen også det mindre. Så det er heller ikke korrekt, at det er blevet billigere at gå ud, portionerne er bare blevet markant mindre. Og så lige den sidste ting: jeg ønsker for 2016, at flere restauranter begynder at lave deres egne fonder. Selv en del gourmetsteder får stadigvæk deres fond lavet andetsteds, og man hører nogle gang i branchen, at "Oscar, den er da egentlig meget god, der skal bare arbejdes lidt med den". Det er en holdning, som vi tager meget afstand til på Toro."