Kiin Kiin, der var den anden restaurant uden for Thailand, der blev tildelt en Michelinstjerne, føjer nu et nyt kapitel til sin historie. Det sker når den thailandske haute cuisine-restaurant rykker ind i en af Danmarks mest ikoniske og fotograferede bygninger og restauranter – Det japanske Taarn.

Eventyr og madoplevelser
Kiin Kiin kan fra thai oversættes til "kom og spis" - og manden bag de succesfulde restauranter er Henrik Yde Andersen. Han har med succes kombineret sin uddannelse, som sommelier med årelange ophold i Thailand og har på få år sat nye standarder for thaimad på højeste niveau. Han siger om samarbejdet:

”Jeg har altid haft en drøm om, at det tårn i Tivoli en dag skulle blive mit (Det japanske Taarn”). Tårnet emmer af eventyr og eksotiske madoplevelser og den kombination vil jeg satse rigtig meget på at udbygge, så børn og voksne kan se frem til nye madoplevelser i nogle af de smukkeste rammer i Tivoli”.


Tivolis koncernjurist med overordnet ansvar for Tivolis lejere, Annette Juhl, siger:
”Jeg er utrolig glad for, at vi med dette samarbejde får tilføjet endnu et nyt koncept til Tivolis samlede madudbud. Henrik og jeg har drøftet hvorledes Kiin Kiin konceptet kan foldes ud i tårnet, og der er ingen tvivl om, at dette kommer til at blive et stort plus for Tivoli og for de gæster som vi ønsker at forkæle i Tivoli – også på det kulinariske område. Jeg glæder mig til samarbejdet, og til sæsonen 2017”.

Kort om Kiin Kiin
Før Henrik Yde Andersen åbnede Kiin Kiin på Nørrebro i København arbejdede han som restaurantchef på stjernekokken Paul Cunninghams gourmetrestaurant The Paul i Tivoli. Herefter åbnede Henrik Yde Andersen Kiin Kiin på Nørrebro og kan se tilbage på mange andre initiativer. I 2016 indgik han samarbejde med Arp-Hansen Hotel Group, hvor Sea by Kiin Kiin åbnede i efteråret på Nyhavn Hotel. Han har også åbnet den anmelderroste vegetarrestaurant VeVe på Østerbro i København i 2016. Der bliver i 2017 ligeledes åbnet en Kiin Kiin restaurant som bliver en del af Tivoli Hjørnet.

Det japanske Taarn
Det betagende illuminationstårn ved Tivoli Søens bred kom til verden sammen med Tivoli-sæsonen 1900. Arkitekt og Tivoli-direktør Knud Arne-Petersen stod bag designet, og i programmet for sæsonen stod det nævnt som Det japanske Taarn, hvor der var indrettet te-salon. Spørger man stileksperter, får man at vide, at tårnet har både kinesiske og japanske islæt. Men folkemeningen havde åbenbart besluttet sig, for allerede i 1901 kaldes tårnet for Det kinesiske Tårn.

I 2010 overtog Henrik Damgaard restauranten efter en gennemgribende renovering for et tocifret millionbeløb åbnede han en sushirestaurant i den ikoniske bygning, og navnet blev ført tilbage til sit oprindelig navn – Det japanske Taarn. Henrik Damgaard har valgt at udvide hans nye Banzai-koncept udenfor Tivoli. Han er fortsat medejer af Hereford i Tivoli.