"Mortens magelige mandage" kalder Morten Bech Køster, restauratør på No1 i Århusgade, det nye mandagskoncept, som har premierer mandag den 29. april. For den sympatiske pris 250 kr. får man velkomstdrink, forret, hovedret, ost, dessert, kaffe og drikkevarer ad libitum - til gengæld skal man selv arbejde en lille smule for føden.

Man må nemlig selv op til en til lejligheden opsat buffet og hente brød, ost, dessert, kaffe og drikkevarer. Til gengæld kan der spares lidt på personalet - også i køkkenet, for menuen står på enkle men gode retter; 3-4 slags tapas til forret og "gourmetgryde" (fx marokkansk lammegryde med cous cous eller klassisk bøf bourgignon) til hovedret.


Ikke Sam's Bar

Morten Bech Køster fortæller, at det nye, casual mandagskoncept er sat i søen, fordi de på No1 gerne vil give et lille bidrag til, at folk i lokalområdet kommer hinanden lidt mere ved.

"Ideen er, at gæsterne skal hygge lidt rundt, gå op til buffeten og måske endda hilse på hinanden. Det er ikke fordi, det skal være Sam's Bar, men vi danskere tror selv, vi er så venlige, og det er vi jo ikke, når det kommer til stykket. Hvis vi kan være med til at ændre lidt på det, gør vi det gerne."

Desuden handler det for ham om, at han og hans personale gerne vil signalere, at selvom der normalt serveres gourmetmad og 6-retters menuer på No 1, behøver det ikke være så farligt fint at komme i restauranten.

"Vi har aldrig villet være rigtig fine, og måske er vi blevet lidt for fine med tiden. Vi vil ikke sættes i bås med michelinrestauranterne - jeg har haft mine stjerner, da jeg arbejdede på 2- og 3-stjernede restauranter i udlandet, men det er ikke det, jeg vil her. Det skal bare være hyggeligt og casual," siger Morten Bech Køster.