Picture

Mielcke og Hurtigkarl på Frederiksberg

De solgule farver på længerne fra 1600-tallet, der indrammer indgangen til Frederiksberg Have, udstråler at varme hele året rundt - men det er især om foråret, at atmosfæren kommer til sin ret, og indgår i en smuk symbiose med Mielcke og Hurtigkarls filosofi om mad, der netop skal afspejle sæsonen og årstidens råvarer. Restauranten har siden 2008 forkælet sine gæster med en holistisk tilgang til hele madoplevelsen - naturen er i den grad med indenfor, med planter malet på væggene og en rig brug af blomster i retterne. Helt naturligt er det dermed også, at gæsterne kan nyde maden udenfor, når vejret tillader det, og ellers vegetere i lyset, som strømmer ind igennem de høje vinduer. Haveselskabets Haves tilstødende anlæg er i den grad med til også at skabe en sammenhæng mellem inde og ude - kultur og natur.
 

Picture

La Vela i Vedbæk

for over 24 år siden kom kokken Marco Brebbia til Danmark fra Norditalien fast besluttet på at bringe den italienske gastronomi og landets gode stemning med sig. Og kunne det blive mere idyllisk end på den sjællandske nordkyst, hvor det skandinaviske lys omfavner strækningen og dens hyggelige villaer? I et af husene langs Strandvejen slog Marco sig ned og idag er restauranten det perfekte sted både at nyde god, italiensk mad og det tiltagende forårslys. Restauranten har plads til gæster i sin gårdhave blot et par meters penge fra stranden, men ellers kan man nyde marts måneds lange aftener indendørs, med smukt kig udover vandet.

Picture

Cottagerne i Klampenborg

I 2010 rykkede Anita Klemensen ind i de 2 cottager i Klampenborg, der som et af de sidste spor fra nordkystens badeferiehistorie ligger idyllisk mellem skov og strand. Begge er de opført af arkitekt Gottlieb Bindesbøll i 1840’erne og var beregnet som feriehuse til udlejning for badetrængende københavnere, der længdes efter, lys, luft og strand. I 2012 fik Den Røde Cottage sin første michelinstjerne, men på trods af dette er priserne begge steder ganske rimelige. Det er dog ikke den eneste udmærkelse ved cottagerne: deres unikke placering på en ugeneret skovstrækning lige bag Bellevue gør dem til et afslappet alternativ til restaurantscenen i København, hvor byboerne kan fortsætte den historiske tradition med at tage nordpå og få de lyse årstiders balsamiske sol i ansigtet.

Picture

Restaurant Trekosten i Nivå Havn

Dette sted ligger helt yderst på Nivå Havn - i rødmalede hytter, hvis terrasse rager ud i bølgerne og giver den flotteste udsigt til øen Hven og den svenske kyst. Profilen er dansk/international med fokus på økologi, men allerbedst er det, at selve restaurantens arkitektur indbefatter store vinduer, langs hvilke folk kan nyde enten frokost efter middag ved smukt anrettede borde og med flot kig mod Sverige, mens lyset bare vælter ind.

Picture

Pipers Hus i Roskilde

Måske Roskildes smukkest beliggende restaurant? Den lille hytte troner aldeles henrivende på toppen af Roskilde Bypark, og fra restaurantens store vinduer er der en formidabel udsigt ned over plænen og videre til Roskilde Havn. Siden 1922 har det stråtækte hus i bindingsværk været omdrejningspunktet for parkens kulturelle arrangementer, og i 2013 overtog Peter Seipelt stedet for at rykke ind med et hyggeligt restaurantkoncept, hvor der både kan nydes en god middag eller en kaffe og kage i de lyse lokaler. Helt unik er den flotte, overdækkede svalegang, der løber rundt om hele huset og giver spisende mulighed for at sidde i vinterstueagtige omgivelser, badet i forårslys, og nyde udsigten.