Aarhus er i manges øjne Københavns lillebror, med alt hvad der medfølger af lillebrorkomplekser og misundelse på godt og ondt. Men ligesom Aarhus har ambitioner om at blive kaldt en storby, så står FF heller ikke tilbage som en lillebror til Ferdinand, men er derimod sin egen restaurant med en anden målgruppe end Ferdinand.

”Musikken er højere, lyset er dæmpet og målgruppen er yngre. Vi går meget op i at lave lækre cocktails og på FF vil vi gerne stå for casual eating og social drinking,” forklarer direktør Ebbe Gøgsig

Det eneste der næsten er til fælles for de to restauranter er madens kvalitet, og så et øget fokus på musik.

”De seneste år er vi begyndt at arrangere flere og flere intimkoncerter i Ferdinand, og det vil vi også tage med over på FF, ” forklarer Ebbe Gøgsig, der er direktør for begge steder.

Hver fredag og lørdag er der desuden en DJ på FF, der fra kl. 22 spiller op til en lækker aften i byen for dem, der ikke nødvendigvis gider at gå på en natklub eller diskotek.

Cocktails til maden

Bag baren står Juan Van Bandt og kreerer lækre cocktails. På FF har man både klassiske cocktails, der har fået et moderne twist og helt nye kombinationer, som f.eks. deres Darjeeling Exress, hvor de bruger Chai te fra A.C. Perchs Thehandel.

Det er ikke tilfældigt at FF netop har en cocktailbar i restauranten og serverer cocktails til maden.

”Jeg mener, at Aarhus C har manglet et sted, hvor man kunne få god mad og lækre cocktails. Specielt på det niveau vi tilbyder. Jeg håber, vi kan blive det sted, man tager hen, når man vil have en god aften, uden at man nødvendigvis vil i byen og på natklub, ” siger Ebbe Gøgsig.

FF har også et vinkort, hvis man er til de mere traditionelle følgesvende til maden.

Verdens mindste storby

Direktør Ebbe Gøgsig har været langt væk for at hente inspirationen til denne restaurant for at finde den rigtige føling om at være helt nede på jorden, og som kan præstere lækre cocktails og god mad. Sine fem år i Sydney har inspireret ham til at ville skabe samme tilbagelænede og afslappede stil i ”lille” Aarhus.

Når man træder ind af døren på FF, er der ingen tvivl om, at det hele har international kaliber. Ligesom byen Aarhus rækker ambitionerne hos FF helt op til de store drenge på madscenen.

Mangler man et argument for at kunne kalde Aarhus for verdens mindste storby, så er et besøg på FF et must.