Lyden rammer én som et strøg over kinden – flyder fra de mange men diskret placerede højtalere, der hænger på de mest mulige og umulige steder i det hyggelige lokale og hylder én i behagelige rytmer, en slags massage af både krop og sjæl, der rækker langt ud over det bare at skulle smøre øregangene med tidens hotteste musik. Niclas peger op imod én af de mange højtaleres filtede overflade:” Vi er nok en af de kombinerede restaurantbarer i byen med den fedeste lyd, ingen tvivl om det. Da jeg designede det her sted var lyden supervigtig for mig, og vi kan holde selve lydniveauet ret lavt, fordi vi har så mange højtalere, der kaster musikken rundt i lokalet på en effektiv måde. Af samme grund kan man tale i et behagelige stemmeleje hele aftenen og natten med. ”

Niclas tegner og fortæller ivrigt med hænderne i det spritnye lokale Koa, som han har åbnet for blot halvandet måneds tid siden. Nærmere bestemt slog han dørene op til den kombinerede restaurant og bar fredag den 21 august efter at have renoveret, genmøbleret og redesignet hele lejemålet. ”Og når jeg siger renoveret, så mener jeg det”, siger Niclas og lægger en håndflade mod de majestætiske træpaneler, der kryber op langs den ene endevæg og slår en londonsk stemning an – som sad man på en elegant pub i hjertet af den engelske hovedstad med alt hvad det tæller af metropol, urban atmosfære og gode drinks, eller i en herskabslejlighed på en af byens bedre adresser. Ud mod vinduerne, der indrammer Helligåndskirken, har han sat sorte bordplader op i vinduesåbningerne, så stedets gæster kan nyde udsigten til en af Københavns mest undervurderede oaser – de smalle gyder bag den gamle middelalderkirke ud til Strøget, hvor brostenene og de gamle træer indhylder kvarteret en ganske særlig atmosfære, også om aftenen og natten – Koas prime time, hvor stedet åbner sig fuldt ud og både byder på veltillavet mad og lækre cocktails.

Bag loungen lyser det varmt og solgult ind ad vinduerne. Farven kommer fra den århundredeårige gamle mur på den overforliggende bygning, der sammen med Koas bagvæg danner en lille baggård, og som kun er synlig for restaurantens gæster. Dens varme er dyb og kobberagtig, og det er Niclas' håb at integrere baggården i Koas udvikling. En udendørs, overdækket terrasse måske, der er totalt lydisoleret og som også kunne fungere som et hang out sted for lokalets rygere.

”Det har altid været min drømt, det her”, betror Niclas mig, og fortæller om en fortid fuld af projekter, som han satte i gang for at gøre det københavnske natteliv både sjovere og mere velsmagende. En entreprenør, der dog først med Koa har realiseret sin livslange ambition om at starte en kombineret restaurant og bar, hvor folk først spiser og sidenhen fester og drikker gode cocktails, der hverken er molekylære eller eksperimenterende, men ganske enkelt veltillavede og fulde af smag. ”Det er en hurtig cocktailbar, den her. Ikke noget med at vente i lang tid oppe på baren, mens bartenderen propper alt muligt ned i glasset. Folk er her jo for at slappe af og hygge, ikke for at stå i kø”, siger han, og nikker op mod baren, hvor barchef Michael Pedersen allerede har indfundet sig og står og polerer glas til aftenens festivitas. På cocktailkortet er der relativt få drinks, så folk ikke skal bruge for lang tid på at vælge, samt et gin kort. Netop ginen tiltrækker et voksent publikum, og sammen med indretningen, det gode køkken og den ambitiøse line up af live akts gør den Koa til det perfekte sted at gå ud for 25-40 årige. Med andre ord natteravne, der er vant til at gå ud og ikke tager til takke med en hvilken som helst bar.

Men hvad adskiller Koa fra de øvrige gå-ud-steder i København, der er begyndt at følge trenden med kombinerede restaurantbarer?

”På Koa får man intim hygge og en høj grad af kvalitet, både hvad angår cocktails, vine og mad. Vi har vores helt egen import af lækre vine fra hele verden, hvoraf mange flasker kommer fra små bønder, som vi har en dyb, personlig kontakt til. Og så er der jo køkkenet med en chefkok, der har michelinerfaring i bagagen. Domenico Cannone med en fortid som kok på Era Ora, og en rum tid blandt Londons vigtigste spisesteder, som betyder, at selvom man nøjes med at vælge et godt tapas bræt med pølse, ost og pesto til at snacke over oppe i baren, så er tingene altså i orden. Godtnok serverer vi ikke michelinmad her, men vores retter er klassiske Bar & Grill med et kreativt twist og et sydlandsk strejf, som Domenico helt selv sørger for.”

Selve restauranten åbenbarer sig i forlængelse af barområdet. Herinde slår de mørke borde og kunsten på væggene af fotograf Sophia Hviid en både elegant og seriøs tone an, mens køkkenet står åbent i midten af lokalet og allerede summer af virksomme kokke som det kreative omdrejningspunkt. Her kan de spisende betragte Domenico og hans italienske stab tilberede helleflynder med hummerbisque, blomkål og sommertrøffel, møre bøffer med byens sprødeste fritter og delikate forretter som for eksempel den uimodståeligt klorofylgrønne kammuslingeret, hvor skaldyret vendes blidt på grillen, anrettes med gazpacho, syltede agurker, avokadocreme og brødkrummer på toppen. Og køkkenet lukker først kl 23 i weekenden, så man vitterligt kan gå direkte fra spisebordet til baren og fortsætte festen uden at skulle ud i natten og finde sig et party – den befinder sig allerede hér, i hjertet af Koa, oppe ved mixerpulten, hvor Niclas hver weekend sørger for at have et spændende live act klar til sine gæster. ”Sidste weekend havde vi besøg af Den Gale Pose”, siger han. ”Vi rykkede dem ind i restauranten, så der var go' plads, og folk gik helt amok over koncerten. Ellers får vi hjælp af dj'en Jean Von Baden til vores trackliste – Københavns nok vigtigste dj og natklubkonsulent i en årrække. Og på drinksområdet giver den internationalt anerkendte bartender Gromit Eduarsen os en hånd, så vi hele tiden kan blive inspireret og udvikle os. ”

Men hvad gør man i et summende København, hvor konkurrencen er hård, og hvor der hver måned åbner nye barer, for at fastholde sine gæster?

”Udover at have et højt kvalitetsniveau og slå på det med den lave ventetid ved baren, så har vi de her cocktailskander, der virkelig er blevet en stor succes. Så kan man få sig en kande med ned til bordet der er perfekt blandet, uden hele tiden at skulle op og købe nye drinks. Så det handler om at få folk til at føle sig godt tilpas, så de ikke skal stå for meget i kø, men i stedet kan bruge tiden på hinanden. Og så arbejder vi hele tiden så at højne synergien mellem mad, drikke og musik. At det hele bliver harmonisk, så folk får sig en totaloplevelse. Dét er Koa. Og dét er min drøm”, slutter Niclas.