I Toldbodgade, rundt om hjørnet fra Nyhavns solside, er der for nylig åbnet en ny thai-restaurant, som ikke gør meget stads af sig. Udenfor står et skilt med dagens frokosttilbud, og over døren hænger navnet, Denn Jai.

 
På menuen er wonton-suppe, phad thai, forårsruller, kokos-karry og den slags - selvfølgelig - men hvis man springer over det, man plejer at bestille og dykker ned i menuens specialiteter, er der større oplevelser at få. 
 
Bag restauranten står thailandske Patta, men det er hendes mor, der driver den til daglig, og det er også hende, der tager imod, da Spiseliv kigger forbi. Hun fortæller, at alle de ansatte på Denn Jai er thai’er, og at kokkene laver alle karrypastaer, saucer osv. fra bunden. Maden beskriver hun som traditionel men også iblandet fusionsagtige elementer fra andre asiatiske køkkener. Først og fremmest er målet velsmag, og så vil de på Denn Jai gerne give gæsterne lidt større oplevelser med det thailandske køkken.
 
Smager som i Smilets land
Man kan vælge a la carte eller man kan tage en af menuerne, hvor kokkene har haft frit spil til at finde på retter, som er klassisk thailandske i udgangspunktet, men gerne med et twist. En menu består af tre forretter og to hovedretter, som serveres med et glas vin til 295 kr.
 
Forretterne kunne være laks grillet i bananblade med rød karry og limeblade, ”smaragdkylling” dampet i pandanusblade, kyllingevinger med fyld af glasnudler og fars eller spyd med fiskefars, som er både dampet, stegt og grillet. Hovedretterne kunne være thai-sukiyaki, ”and i bikube”, altså and glaseret med honning, eller friske glasnudler med ferskvandsrejer bagt i et lerfad i ovnen.
 
”Traditionelt laver man det i en lerpotte, som er gravet ned i jorden, men det ville naboerne nok synes var lidt specielt,” griner Pattas mor, mens hun gæstfrit giver mig en smagsprøve på stjernefrugt med hakket svinekød, palmesukker og jordnødder. Det er et klassisk thai mellemmåltid, forklarer hun, og det smager himmelsk som de øvrige retter, jeg får lov at smage på Denn Jai.
 
Det er ren deja-vu, og jeg får lyst til at skynde mig hjem og bestille en enkeltbillet til Thailand, men nøjes med at glæde mig over, at Nyhavn har fået en restaurant, hvor maden smager som i Smilets land.
 
Denn Jai har åbent hver dag fra kl. 11-21. Menuerne med 3 forretter og 2 hovedretter skifter en gang om måneden, men det klassiske udvalg er fast. Der er desuden mindre og billigere menuer med en enkelt forret og en hovedret. Maden kan spises i restauranten eller tages med hjem som take away. Priserne starter ved 79 kr. for en hovedret og der er ofte særlige frokosttilbud at få.