Picture

Gemmestedet - Restaurant i Århus der kan det hele

Cafe Gemmestedet er et populært sted at mødes hele dagen. Dagen igennem sætter folk sig til rette med en dejlig kop kaffe, et glas øl, brunch, frokost og aften. Menukortet er varieret. Cafeen er indrettet med store og farvestrålende malerier på væggene, bløde siddemøbler og et klaver fyldt med bøger og brochure giver stedet et kunstnerisk islæt, som oser af god stemning og hjemlig hygge. Der er ingen tvivl om, at man kan gemme sig fra hverdagens travlhed i denne rolige oase. Cafe Gemmestedet er en stor anbefaling hvis du leder efter spisesteder i Århus.

Det er ikke den traditionelle cafemad som er på menukortet, maden er verdensinspireret, men har især hentet inspiration fra Tyrkiet. Her er både lette caferetter som tapas med humus, tzatziki og auberginer til cafeens Köfte burger, med en tyrkisk krydret bøf. Cafe Gemmestedet laver også deres egen børek, som er en tyrkisk specialitet. Børek er kød eller grønsager indbagt i filodej.

Læs mere om restauranten her.

Picture

Italianissimo - Gl. Munkegade

Nyd en lille italiensk oase i hjertet af Aarhus, tæt på Klostertorvet. Italianissimo drives af et par skønne kvinder, som bare elsker at forkæle sine gæster med lækre delikatesser fra Italien. Caféen er lille og hyggelig, med siddepladser ved vinduet ud til Gl. Munkegade, ved baren og langs vinreolerne, som går fra gulv til loft. Italianissimo er et dynamisk sted, hvor folk kommer ind, drikker en kop kaffe, et glas vin, snacker lidt eller bare handler mad og vin med hjem.

På den sorte tavle kommer løbende sæsonoplevelser. Det kunne være risboller med fyld, som er en typisk Siciliansk streetfood. Er man til lidt af det hele, så er Affettati Misti det rette valg. Her får man 4 tapenader, 3 oste, 10-12 skiver blandet og brød.

Læs mere om restauranten her.

Picture

Forlæns & Baglæns - Populær restaurant i Århus

Forlæns & Baglæns har virkelig formået at præge den hippe Jægergårdsgade i Århus i de sidste 10 år. Restauranten emmer af kultur og skæve butikker og er blevet et af de mest populære spisesteder i byen. Lokale beboere kommer ofte forbi for at nyde en frisklavet økologisk kaffe med hjemmebagt kage, hjemmelavede tapas eller lækre og gavmilde cocktails senere på aftenen.

Restauranten har åbent både til frokost og aften, og menuen er altid hjemmelavet og lavet af friske råvarer. Der er en stor grad af fleksibilitet, så det er altid muligt at få tilpasset menuen til specifikke ønsker, selv for mindre selskaber. Forlæns & Baglæns er helt sikkert et besøg værd for alle, der vil opleve den autentiske atmosfære og god mad i Århus.

 Læs mere om restauranten her.

Picture

Madrepublikken - En klassisk restaurant i Århus

Madrepublikken serverer hver dag frisklavede retter fra Middelhavsområdet for sine gæster. Køkkenet er i gang hele dagen og aftenen med at forberede forskellige retter, som serveres løbende, i takt med at de bliver klar. Menuerne er bestemt på forhånd, men afhængig af tidspunktet man kommer, kan retterne variere. Det er som at komme hjem til Mama og få den mad, som hun nu engang har valgt at forkæle familien med.

Restauranten er dekoreret fra gulv til loft med sjove ting, gamle vinduer, spejle og indrettet med forskellige genbrugsmøbler. Stearinlysene er sat i gamle vinflasker, bestikket i konservesdåser og udenfor hænger vasketøj og kulørte lamper. Det kan lyde lidt rodet, men det er det på ingen måde. Her emmer af hygge og stemningen blandt gæsterne er virkelig god. Hvis du er på jagt efter spisesteder i Århus, kan Madrepublikken kun anbefales.

Picture

AmoRoma - Vestergade

Hos AmoRoma i Vestergade i Aarhus får man virkelig en ægte italiensk oplevelse, hvor traditionelle italienske retter serveres fra bunden af både til frokost og aften. Restauranten er inspireret af området omkring Rom i Italien, og maden bærer præg af de autentiske italienske smagsoplevelser. Her kan man virkelig mærke den italienske stemning, og atmosfæren er hyggelig, familiær og afslappet.

AmoRoma er særligt kendt for deres pizzaer, som bliver tilberedt i en Morello pizzaovn, hvilket giver pizzaerne den perfekte sprødhed og smag, præcis som man kender dem fra Italien. Udover pizzaer, tilbyder AmoRoma også et stort udvalg af pastaretter, antipasti og andre italienske specialiteter, som er lavet med fokus på kvalitet og autenticitet. En tur til AmoRoma er helt sikkert en oplevelse værd for enhver, der elsker italiensk mad og en autentisk stemning.Læs mere om restauranten her.

Picture

Cafe Glad - Sund take-away restaurant i Århus

På Frederiks Allé i Aarhus C ligger Cafe GLAD!, en økologisk og bæredygtig cafe. Her får man sund, take-away af høj kvalitet. Til maden bruges årstidens råvarer, og retterne tilberedes frisk fra bunden hver dag. Brødet er håndæltet, friskbagt og rustikt, og udvalget af sund take away er stort: Sandwiches, supper, tærter, salater – og sågar lidt sundere kager - kan man få her.

Der er stor fleksibilitet i menukortet, og er du gluten- eller laktose allergiker er der også noget til dig eftersom at de garvede kokke stort set altid kan efterkomme gæsternes ønsker. Så hvis du leder efter skønne spisesteder i Århus som fokuserer særligt på service og sund mad, er Cafe Glad! nok et sted for dig.

Læs mere om restauranten her.

Picture

Ristorante Marguerita - En af de bedste intalienske spisesteder i Århus

Ristorante Marguerita ligger i Aarhus´ Latinerkvarter og er en rigtig familierestaurant, med plads til både børn og voksne. Fane har igennem 21 år stået i spidsen for sit køkken, som startede som en fusion mellem fransk og italiensk. I dag er Ristorante Marguerita, også kaldet Margueritten blandt århusianerne, primært italiensk. Når vejret tillader, åbner dørene og afslører en skøn gammel gårdhave, som solen varmer op fra kl. 13. Denne oase ligger lidt gemt, men med indgang fra både Guldsmedegade og Badstuegade, hvor man finder de mange små og sjove butikker. Der er mange pizza Spisesteder i århus men Margueritten er nok et af de bedste, hvis du skal have en rigtig italiensk oplevelse.

Picture

Le Pagnol - Romantisk restaurant i Århus

Restaurant Le Pagnol er et populært spisested i Aarhus, som serverer autentisk fransk mad med en moderne twist. Menuen er fyldt med lækre retter, der er tilberedt med de bedste råvarer og ingredienser. Der er et bredt udvalg af forskellige forretter, hovedretter og desserter, samt en omfattende vinkort med gode vine fra forskellige regioner i Frankrig. Restauranten har også en fantastisk udendørs terrasse hvis man skal nyde vejret med et glas vin i hånden. Stemningen på Le Pagnol er hyggelig og intim, og det er det perfekte sted at nyde en romantisk middag eller en god aften med venner og familie.

Picture

Tapas & Paella - Et godt bud på spansk restaurant i Århus

Indenfor på Tapas og Paella breder sig en hyggelig og varm stemning, hvor man hurtigt glemmer at man er i Aarhus. Farverige fliser, lysekroner og blomster i potter er med til at skabe den autentiske sydlandske atmosfære, som er så karakteristisk for Spanien. På menukortet finder man et stort udvalg af tapas, både med kød, fisk og grøntsager, som kan kombineres efter ens egen smag. Paellaen er også et stort hit på restauranten, og der er flere forskellige varianter at vælge imellem. Drikkevarerne er også en stor del af den spanske oplevelse, og på Tapas og Paella kan man nyde både sangria og sherry, eller man kan prøve en af de mange forskellige spanske vine på vinkortet.