Picture

Kokkeriets testmiddag om tirsdagen

At have en michelinrestaurant stiller enorme krav til både råvarerne og kokkenes kreativitet - gæsterne forventer kunstfærdige retter, der overrasker og rykker grænser, men hvornår er det egentlig, at kokkene i køkkenet udvikler morgendagens revolutionerende retter? Det er blandt andet om tirsdagen, den nok mest stille dag for samtlige københavnske restauranter, men det har Kokkeriet besluttet sig for at vende til en fordel. Derfor tilbyder de nu deres gæster at nyde deres store menu, der ellers koster 1200, til den lille menus pris, nemlig 900kr.  Til gengæld kan gæsterne forvente sig mad, hvor det i den grad er kokkene, der bestemmer retternes  karakter, og hvor der bliver eksperimenteret og prøvet masser af nye ting. Også vinene i vinmenuen kan være meget specielle, og bliver ligeledes testkørt på publikum. På den måde kan Kokkeriet komme i dialog med gæsterne, for de spisende må meget gerne komme med feedbak. Tirsdagstesten har kørt siden 1 december. 

Picture

Østers efter arbejde

Med Musling har københavnerne fået en både hyggelig, uprætentiøs og ambitiøs fiskerestaurant, hvor havets frugter og grøntsager er i centrum. Man går et par trin op og sidder så med flot udsigt til Torvehallerne på Israels Plads, mens kokkene kræser for én med mad, der hverken er specielt nordisk eller dogmatisk, men ganske enkelt søger at behage de spisende med enkle, sunde og bæredygtige retter, hvor råvarerne er i centrum. Manden bag er Anders Selmer, der også driver Fiskebaren i Kødbyen, og hans absolutte yndlingspise fra havet er østers. Som han selv siger: “For mig er østersen den ultimative frugt fra havet, og den, vi selv har oppe i Limfjorden, er i verdensklasse. Man kan simpelthen kun blive glad af at spise østers! Har du nogensinde spist folk blive sure af det?”
Derfor er den specielle musling også at finde i rigelige mængder på Muslings menukort, men helt særligt er det, at Musling alle dage mellem kl 15 og 17 serverer 6 østers til den rørende pris á 100kr – så det kan i den grad betale sig at smutte forbi stedet efter arbejde og få sig et skud skæppesundt og mineralsk østers, havfrisk fra Danmarks ocean.
 

Picture

Sunday Roast på Nose2Tail Meat & Seafood

Siden starten af 10’erne er udbuddet af spisesteder vokset markant i Kødbyen - først så de fleste området som det ideelle gå-i-byen-sted, med barer og diskoteker, hvor blomsten af byens ungdom festede og drak sig igennem weekenden. Men støt og roligt er den ene restaurant efter den anden åbnet, og Søren Haahr og hans partnere var nogle af de første til at slå til. I 2011 slog de dørene op til Nose2Tail Madbodega i den spirende Kødby, der som den første restaurant herhjemme introducerede tryne-til-hale-princippet i København. Ideen kom fra kokken Fergus Henderson i England, der med stor succes var begyndt at servere indmad og utraditionelle udskæringer for sine gæster i London. I 2014 blev deres næste restaurant en realitet. nemlig Nose2Tail Meat & Seafood, hvor brasseriekonceptet præsenteres med et bæredygtigt tilsnit. Og så har stedet denne sommer genoplivet den hæderkronede flambering, der flammeomspænder stedets berømte peberbøffer. Priserne på spisestedet er i forvejen rimelige, men skal man have ekstra meget for pengene bør man besøge stedet om søndagen, hvor Søren Haahr og company ruller ud af køkkenet med serveringsvognen og skærer en mør søndagssteg for ved bordene. 250kr koster det at nyde flæskesteg, sauce og grønt - og kødet er fra fritgående dyr, der har haft et værdigt liv. Stedet har åbent fra 17-23 om søndagen.

Picture

Hverdagsmenu hos Dal Vicino

Dal Vicino betyder ‘hos naboen’, og det er netop fornemmelsen af at spise hos nogen, man kender, som ejerne af det hyggelige spisested ved Østerport station gerne vil indgyde i deres gæster. Det velassorterede a la carte menukort byder på hjemmelavede klassikere som carpaccio di polpo, hvor blæksprutte knyttes sammen, marineres og koges og skæres ud i tynde skiver med citrondressing til, eller ravioli, der laves fra bunden af kokken i køkkenet. Mens a la carte kortet kan nydes hele ugen inkl weekenden, sammensætter Dal Vicino fra mandag til torsdag menuer fra 2-4 retter, hvor priserne er mere end rimelige, for de spænder fra 250 - 330kr. Et simpelt regnestykke i hovedet skal der til for at vise, at menuen i den grad betaler sig. Endnu et argument for at omlægge éns gå-ud-rutine til hverdagene.

Bonden og Adelen giver råd til mere

Hvis man går så ofte ud, at økonomien sætter grænser, har et nyt restaurantkoncept set dagens lys, som på særlig kreativ vis tager højde for slutprisen på regningen. Restaurant Bonden & Adelen hylder den danske kost, der blev serveret i 1700-tallet, men siden samfundet dengang var skarpt opdelt i bondestand og adel, har man også justeret både menu og pris derefter. På den måde kan man enten vælge a la carte retter, der har rødder i den danske husmandskost, eller mad med en mere elaboreret vinkel, nemlig den adelige tilgang, hvor tingene er kræset ekstra om, og har en mere moderne, ny nordisk tilgang. Så er pengepungen og appetitten mere til vadmelsklæder end kalvekrøs, er Bondemaden en oplagt måde at få mere råderum til udespisninger på i løbet af ugen.