Fynsk kok: Let pocheret torsk er unikt og dansk
Fødevareministeriet har besluttet sig for at finde Danmarks Nationalret, og det har sat diskussionen i gang blandt danskerne. Danmarks Nationalret kåres den 20. november, og med i konkurrencen er kokken Jeff Foster Scott, som mener, at vinderretten bør være let pocheret torsk.

Hakkebøffer, tarteletter, frikadeller eller panerede rødspætter. Der er allerede kommet mange bud på, hvad der skal være Danmarks Nationalret. Fødevareministeriet har med konkurrencen sat sig for at finde det endegyldige svar på, hvilken ret Danmark bør være kendt for. Konkurrencen er inddelt i flere faser med både en regional og en landsdækkende afstemning, inden vinderen bliver kåret den 20. november 2014.

Med i konkurrencen er otte kokke, som skal fortolke danskernes nomineringer. Jeff Scott Foster er udvalgt til at repræsentere Fyn, og blev blandt andet valgt af Ministeriet, fordi han med sine engelske rødder kan se Danmark og dansk madkultur med udefrakommende øjne. Og hvis det stod til Jeff Scott Foster skal vinderretten findes i de danske farvande:
- På trods af at vi har så mange kilometer kyststrækning i Danmark, er danskernes oftest tilbøjelige til at tænke på frikadeller og flæskesteg, men de retter findes også i diverse amerikanske og europæiske fortolkninger. Let pocheret torsk er derimod en helt unik dansk ret, som ikke laves andre steder i verden, fortæller Jeff Scott Foster, som til daglig er indehaver af Fest 5 i Svendborg, der tilbyder mad ud af huset til både større og mindre selskaber. Let pocheret torsk må ikke forveksles med kogt torsk, som mange forbinder med tørt og kedeligt. Torsken har en helt fantastisk smag og tekstur, som alle kan arbejde med, og for mig er der noget helt særligt dansk ved torsken, fordi vores have bugner med dem, siger Jeff Scott Foster.

Hos Fiskebranchen ser man positivt på initiativet og håber, at konkurrencen kan være med til at styrke madglæden hos danskerne:
Vi glæder os over, at konkurrencen sætter fokus på dansk madkultur og de råvarer, som vi har til rådighed i Danmark. Det skal ikke være nogen hemmelighed, at vi hepper på retterne med fisk, men vi synes også, at det er vigtigt at sætte fokus på, hvad vi vil være kendte for i Danmark. Vi har råvarer i verdensklasse, og dem skal vi være stolte af, siger Lone Mare Eriksen, projektkoordinator i Fiskebranchen.

Flere politikere er allerede kommet med deres bud på Danmarks Nationalret. Morten Messerschmidt (DF) mener, at Limfjordsøsters bør vinde konkurrencen, hvorimod Bendt Bendtsen mener, at flæskesteg med sprød svær fortjener kåringen.
Du kan stadig nå at komme med dit bud på, hvad der skal være Danmarks Nationalret. Det kan ske på både Instagram og Facebook ved brug af hashtagget #Nationalret.
Læs mere om konkurrencen på: www.danskernesmad.dk og på www.facebook.com/danskernesmad.