Picture

Lækkerier i Vedbækgade præsenterer AK & all that jazz

Med masser af kvadratmeter udenfor, loungemøbler i alskens glade farver og et dedikeret stampublikum synes det hyggelige kaffe-og kagested Lækkerier på Nørrebro at være det perfekte sted at lade jazzen flyde; vi lover at aftenen bliver fuld af stemning, når indehaver John Leslye og hans partner Kristian Junge løfter slørret for special guest Samantha Smith fra England – hun bakkes op af Adam Lasthein Poulsen på klaver, Ida Kirstine Hvis på bas og AKs stemme, der sammen vil tilbyde vuggende rytmer under den åbne himmel, mens gæsterne kan nippe til Lækkeriers gode drinks. Lækkerier er et spisested med fokus på sundhed og sydamerikanske aromaer og er lokalt berømte for deres ‘Panela’- Sukkerrørdrinks, bløde iskaffe og varme solskinsretter a la Chile. Tilhørende kan også forsyne sig med mættende thai-retter fra den tilstødende take away bod Green Buddha, som John og Kristian også ejer. AK & all that jazz spiller fredag den 10 juli fra kl 19.

Picture

Ché Fè og jazz-musikeren Paolo Russo fortolker mad og toner fra Støvlelandet

Det økologiske spisested Biotrattoria Ché Fè er utrættelig i sin søgen efter Italiens oprindelige smage og aromaer, men staben har også hele tiden en finger på den moderne puls; et bevis på dette er deres overdådige program under Copenhagen Jazz Festival, hvor de i festivalens anledning har inviteret den anerkendte jazzmusiker Paolo Russo til restauranten for at skabe en symbiose mellem mad og musik. Mens Paolo opholder sig i restauranten og lader musikken flyde vil gæsterne nyde en 4 retters økologisk menu, der med både ingredienser og retter vil matche den musik, som Paolo spiller. Således vil man fra 3-5 juli kunne få sig en totaloplevelse fra dengang Italien var præget af det venetianske imperium, fra den 6-8 leger Paolo og køkkenet med stemninger fra Argentina, hvor tusindvis af immigrerede italienere i dag bor, mens man fra den 9-11 juli kan komme på sansetur til Paolos føderegion, det vilde og bjergrige Abruzzo.

Picture

Gedigen mormor-mad hos Price inden Lady Gaga og Tony Bennett

Jazzfestivalen skød forventningerne kraftigt i vejret da de annoncerede et af de absolutte hovednavne som det første, nemlig makkerparret Lady Gaga og Tony Bennett. Super-crooneren og pop-divaen skal synge en af deres sjældne koncerter på Plænen i Tivoli søndag den 8 juli klokken 22. Duoen startede deres usædvanlige samarbejde under indspilningen af ”The Lady Is A Tramp”, og det gik så godt, at de besluttede sig for at fortsætte, hvilket nu udmønter sig i en turné med begrænsede og nøje udvalgte stops rundt omkring i verden. Et af dem bliver altså på Plænen i Tivoli, og vi anbefaler at lægge en god bund ved at besøge Bdr. Prices restaurant i Tivoli forinden – med en koncert kl 22 skulle der være god tid til at spise sig mæt i danske retter inden der skal jazzes til helt ud på natten.

Picture

Restaurant Under Uret og Anna Paulines Jazz Trio

På hjørnet af Østre Anlæg ligger der en institution i dansk caféliv, nemlig Under Uret, der i generationer har serveret velskænket fadøl til sine stamkunder. I 2014 skiftede stedet navn til at hedde 'restaurant' i stedet, og blev hurtigt et mødested for de selv samme, trofaste gæster, der nu også kan smovse i klassisk husmandskost som stegt flæsk og måske en god omgang stegt lever med bløde løg. Det er første gang, at Under Uret byder ind med koncerter i forbindelse med jazz festivalen, men takterne er allerede gode – restauranten vil sætte ekstra skub på udendørsserveringen, mens den svenske jazzsangerinde Anna Pauline, der leverer storswingende mainstream jazz for publikum, underholder i tæt samarbejde med to af dansk jazz' fineste musikere, Henrik Bay og Andreas Møllerhø i bandet. Koncerten finder sted fredag den 3// klokken 18.

Picture

Café Sommersko og den vilde fusionsgruppe The End

I 70'erne var en café af denne kaliber er lokal verdensnyhed i København, og da Café Sommersko åbnede i 1976, strømmede byboerne til stedet hvor man kunne prøve at drikke kaffe med varm mælk omkring runde, lette træborde. Lokalet er højloftet med spejle og lysekroner hvilket i sig selv skaber den perfekte kulisse for den danske fusion supergruppe ”The End” under ledelse af vibrafonisten Morten Grønvad. Gruppen spiller svingende jazz/fusion musik, der leder tanken hen på grupper som Weather Report og Yellow jackets, og består af foruden Morten også af Thomas Hass på tenorsax, den cubanske bassist Yasser Pino og den svensk/italienske super trommeslager Niclas Campagnol. Gruppen kan opleves på Café Sommersko fredag den 3 juli klokken 20.

Picture

Arti`kok

I anledningen af Copenhagen Jazzfestival har Arti´kok inviteret en fantastisk trio til at spille i 4 dage, mens I nyder skøn mad. Mads Thorsen Trio består af Mads himself på guitar Jess Harpsøe på vokal og de fleste aftener vil bassen blive betjent af Emil Brun. Arti´kok serverer en ”Tapastallerken” til forret, en buffet med køkkenets kulinariske udfoldelser til hovedret og slutter med en desserttallerken. Musikken starter kl 19, hvor vi serverer en velkomstdrink. Der er adgang via ”Limefish bistro”, da musikerne sidder ved indgangen til restauranten. Døren åbner kl. 18.45. Hele herligheden – altså mad og musik – koster kun 270,-, og er inklusiv en velkomstdrink (Rosé-hyldeblomst-danskvand). Derudover kan den populære vinmenu bestilles til 190,-.

Picture

Hungaria

Copenhagen Jazzfestival 2015 Fredag den 10. juli kl. 19.00 Lörinc Barabas trompet Lørdag den 11. juli kl. 19.00 Lörinc Barabas - trompet, Gàbor Bolla - sax, Niclas Campagnol - trommer. Deltagelsesmuligheder: Mød gerne kl. 18.30 Entre & et glas øl eller vin: kr. 100,- To rettes menu kr. 295,- 1 glas velkomstdrink, tre rettes menu kr. 395,- Bordbestilling per telefon 33 13 91 94 under ARRANGEMENTER eller RESERVATION