Picture

Spansk gourmet på Toro

Varme, fyldige retter, som der er blevet kælet for i bedste, spanske stil serveres til perfektion på Toro, der ligger midt på Istedgade og passer som fod i hose til gadens spraglede udbud af alskens gastronomi fra hele verden. Herhjemme og i udlandet har spansk mad, der hæver sig over paella-niveau, været forbundet med det ultra-avancerede og molekylære, men med Toro har Danmark fået sig en spansk spisebar, hvor kombinationen af afslappet stemning og enkle, velsmagende retter har taget de lokale med storm. Toro havde allerede an tapasbar i Torvehallerne med ca. 80.000 gæster om året, så i september 2015 slog dørene op til Toro, hvor indehaverne båret fra succesen på Israels Plads nu virkelig kunne folde det spanske køkken ud til at indeholde regulære varme retter så som tyrehale, simret sortfodsgris og røget okseinderlår. Toro har åbent på Valentines Day, hvor man ved blot at smutte forbi Istedgade 60 kan besøge det ægte Spanien med sit livs udkårne. 

Picture

Brunch på Frederiksbergs ældste restaurant

Er man tidligt på den på søndag er det oplagt at smutte forbi Søndermarken og Frederiksberg Have, hvor københavnere hver dag har mulighed for at trække vejret i de smukke, historiske omgivelser. Hvor Søndermarken er vild er Frederiksberg Have mere velfriseret, og med ryggen op til parken ligger der flere historiske beværtninger, der i stil med kvarterets århundredegamle tradition for teater og underholdning både tilbyder mad og overnatning. Et godt eksempel på dette er Allégade 10, der som en af Frederiksbergs ældste restauranter oser af atmosfære. Siden 1780 har man bespist områdets gæster, og idag er stedet et god sted at nyde en overdådig brunchbuffet, enten før eller efter at man har promeneret i parken tæt ved. Er det aktuelt råder Allégade også over et minihotel, hvor man kan nyde en nat i romantisk selskab.

Picture

Laksesalat og healende udsigt på Amager

Har man aldrig oplevet alle de arkitektoniske perler, som igennem det sidste årti er skudt i vejret ude på Amager i den såkaldte Ørestad, burde man under sig en god travetur henover den amagerkanske muld og i samme ombæring slutte af med en kaffe og en god brunch på Café 8-tallet, der er beliggende i stjernebyggeriet af samme navn. Det er tegnestuen BIG og Bjarke Ingels, Danmarks nok mest berømte arkitekt pt, der står bag byggeriet, som tager sit navn efter lejlighedskompleksets særlige form.  Det er Timo Hoffman, som driver caféen og har ramt plet med lækre ingredienser og enkle retter, der kombineret med en næsten healende udsigt til markerne og den enorme himmel udenfor har skabt en helt unik oase for dem, der gerne lige vil trække stikket ii et par timer. Brunchtallerknen byder bla. på rigtig lækker, hjemmerørt laksesalat, en sprød croissant i mundret størrelse og de sprødeste, bornholmske rugkiks, som sladrer om Timos ophav.

Picture

Drinks, mad og god vin på Blød Hat

Er man inde i centrum er udvalget af restauranter og brunch-steder helt overvældende - og kvaliteten er ofte svingende, især tæt på Strøget. Men det er alligevel muligt at slentre i bykernen, ose i de butikker, der har søndagsåbent, og slutte af med en god middag, hjemmeimporteret vin i glasset og lækre cocktails til at gå hjem på, hvis man besøger Blød Hat. Vinbaren ligger i Rådhusstræde og er et uformelt spisested, hvor ejer og importør Christoffer Søgaard gør meget ud af råvarerne og flaskerne på vinkortet: Han har villet skabe et alternativ til turistfælderne, hvor maden mætter og kun laves af de bedste råvarer til en pris, hvor absolut alle kan være med. Slå derfor et smut forbi Blød Hat, hvis Valentines Day skal spenderes i city; lige nu frister menukortet med stegte kammuslinger, andebryst med smørstegte grøntsager og rødvinssauce og lammekrone. 

Picture

Romantisk middag på restaurantskibet Viva

Restaurant Viva er beliggende på vandet i en topistandsat båd, hvilket giver éns spiseoplevelse en helt særlig, maritim kant - i godt vejr kan man sidde og nyde sin mad eller et godt glas inden middagen ude på selve dækket, men den 14 februar bliver det nok mest nærliggende at trække indenfor, hvor indretningen med smukke, danske designmøbler, det lakerede trægulv og de runde vinduer hele tiden giver mindelser om, at man sidder på en båd midt i København. Man kan følge med i trafikken ude i byens havn, mens aftenen skrider frem, og nyde den sharefood, som er blevet et af bådens varemærker - retterne bæres ind på bordet, så de deles af de spisende og således tilfører oplevelsen et social element. Husk at Viva i år fejrer Valentines Day i forbindelse med Dining Week, og at hver seating således er tidsbegrænset. Til gengæld er prisen exceptionel.

Picture

Italiensk raffinement på Era Ora

Søndagen plejer altid at være hviledag på Era Ora, Danmarks ældste restaurant med en michelinstjerne, hvor kokkene eksperimenterer med nye retter og drømmer sig hjem til Støvlelandet, men i anledning af Valentines Day har madtemplet slået dørene op for at fejre højtiden, der om noget er synonym med Italien og landets romantisk anlagte befolkning. Priserne og menuerne er de samme som på alle andre dage, da enhver ret på stedet i forvejen er indbegrebet af finesse, elegance og de store følelser, men dessertkokken Stefano Frizzarin har komponeret en særlig Valentines dessert i dagens anledning, der kan slutte oplevelsen af med den største bravour. 

Picture

Conradis Steakhouse

I krostuen er der altid hygge og kokken tilbereder alt fra bunden, ligesom for 40 år siden da det hele startede. Alt er baseret på de bedste råvarer og tilberedes med stor omhu til glæde for gæsterne. Gastronomien bygger på de gamle traditionelle retter fra det gode danske køkken samt retter inspireret af det internationale køkken og på lavagrillen syder værtens bedste bøffer skåret af det bedste Amerikanske kød fra frilandskvæg. Valentines Day har kokken forberedt en lækker menu, som forkæler smagsløgene hos både ham og hende.