Reinwald’s i København har fået fat i tre bjørne, som de har sat på menuen. Bjørnene er skudt i den vilde natur i august, har hængt til modning siden og er nu klar til at blive serveret.

Bjørnebøf og vin, der passer til bjørn
Bjørnemenukortet starter den 5. oktober, hvor Reinwald’s køkkenchef Jeanette Uth Olsen bl.a. vil servere rødvinsrisotto med letrøget vild bjørn og syltede kantareller, helstegt vild bjørn med morkler i portvinssauce og grillstegt bjørne-bøf af friskhakket bjørnekød.
 
Sommelier Bonnie Reinwald har valgt nogle spændende fyldige rødvine, samt mørke og lyse øl fra micro-bryggerier, som passer til bjørn.
 
Bjørnekødet kommer fra den brune bjørn (Ursus Arctos) og betragtes af mange som noget af det bedste vildt, som derfor sælges til priser, der nærmer sig 1000 kr. kiloet. Bjørnene levede for mange år siden mange forskellige steder i Europa, men lever nu kun i stærkt reduceret antal i bl.a. Sverige og Finland.