Picture

Østerbro: Havnekig og gode råvarer på M/S Amerika
Ved Amerika Plads byder M/S Amerika på masser af udendørs pladser med havnekig og frit udsyn til blå himmel. Stilen er international men afslappet, betjeningen professionel og priserne til at betale for en middag i det gamle pakhus eller på den indhegnede terrasse foran restauranten.

Dette er et skønt sted at nyde en god bøf, friskfanget fisk og skaldyr eller en grøntsagsret af sæsonens gode råvarer, som også er blandt køkkenets specialiteter.
 

Picture

Nørrebro: Øl med øl på Nørrebro Bryghus
Nørrebro Bryghus har en af byens bedste gårdhaver, og Bryghuset er det helt rigtige sted at tilbringe en aften under stjernerne med en ølafficionado. Her indgår øllet, der brygges på stedet, nemlig både i retterne og serveres til maden som ølmenuer, og det er godt øl, så er det sagt.

  Tilmed er prislejet betaleligt, og ofte er der kulturelle arrangementer i baren i underetagen, hvor der også serveres en mere afslappet menu, blandt andet med en af byens bedre burgere blandt tilbuddene.Picture

Vesterbro: Fisk og grønt på Kødbyens Fiskebar
Kødbyen byder på mange gode muligheder for at spise under åben himmel, for her er der både rigtig mange gode madoplevelser at komme efter, rigtig meget plads udendørs og oven i købet forholdsvis fredeligt og utrafikeret.

  Kødbyens Fiskebar er en af de rigtig gode restauranter i Kødbyen. Her praktiseres bæredygtige principper, fiskene er fanget i lokale farvande og derudover byder menuen på årstidens delikate grøntsager tilberedt i en let og lækker, Noma-agtig stil. Der er dog også altid én kødret på kortet til dem, der ikke kan undvære animalske proteiner.  Picture

Indre by: Romantisk baggårdsidyl på Il Dona
Det er ren Lady og Vagabonden-nostalgi, der hersker i baggården bag Huset i Magstræde. Her balancerer tjenerne fermt med tallerkenerne nedad den smalle vindeltrappe, der fører til køkkenet ovenpå. Il Dona havde oprindeligt et italiensk koncept med nordiske råvarer, men det nordiske og danske har langsomt taget mere og mere over, og i dag er det bare enkeltheden i det italienske, som vidner om udgangspunktet.

  I baggården, der er klædt med toppede brosten og overdækket med sejl, som man kan rykke ind under, hvis det regner, grilles der hver torsdag, men der serveres også lette, sæsonbetonede retter og gourmetmenuer resten af ugens dage, hvis vejret er til det.Picture

Frederiksberg: Livretter på Hansen Køkken & Bar
Midt på teateralléen på Frederiksberg finder man Hansens Køkken & Bar, som har en kæmpe gårdhave foran restauranten. Her kan man nyde en middag under åben himmel eller under de store parasoller, hvis det trækker op til regn, og det er gode sager, der er på menuen.

  Der er nemlig kun køkkenchef Steffen Schiøtt Hansens livretter på kortet, og det kunne fx være rejecocktail lavet på håndpillede rejer og hjemmelavet 1000-øers dressing, en grillet entrecote med sommergrønt eller en rabarbertrifli med vaniljeis. Alt er hjemmelavet af de allerbedste råvarer, og det kan naturligvis smages.Picture

Tivoli: Stilfuldt italiensk på Café Ultimo
I Tivoli er det nemt at finde en solbeskinnet plads ved et veldækket bord, så her er der nok af steder at vælge imellem, omend man må være indstillet på at betale lidt mere end udenfor haven.

Udbuddet af gode restauranter i Tivoli er klart blevet bedre de seneste år, og blandt dem, der har været med længe, men som fortsat byder på et godt, gedigent og betaleligt måltid, er Café Ultimo. Pizzaerne er sprøde, de moderne, italienske retter delikate, og der er ikke en finger at sætte på udsigten over Tivolisøen, som er fænomenal i al slags vejr, men især når solen skinner.