Godt smørrebrød i Odense

I det gamle og smukt vedligeholdte bindingsværkshus fra 1683 holder Den Gamle Kro til. Bygningen emmer af historie og atmosfære, og den slags steder er desværre ofte turistfælder – men ikke Den Gamle Kro. Kroen er en af Odenses bedste restauranter, især til frokost, hvor krostilen rigtig kommer til sin ret.   Til frokost tilbydes et stort frokostkort med bl.a. højt belagt smørrebrød, sildetallerken, fynsk røgeost samt diverse lune anretninger og dejlige desserter til at runde måltidet af med. Har man travlt, kan man desuden få smørrebrød to go, som kan forudbestilles pr. telefon. Så er det klar, når man kommer forbi og henter det.  

Frokostrestaurant i Brandts Passage

Kong Volmer er en erklæret frokostrestaurant – her er end ikke åbent om aftenen. Restauranten har specialiseret sig i klassisk dansk smørrebrød og frokostretter, især gode gamle klassikere, men også mere moderne, personlige kreationer.    Smørrebrødssedlen opdateres jævnligt, og maden er god og tydeligvis hjemmelavet. Placeringen kunne ikke være bedre, lige midt i Brandts Passage tæt på Odenses kulturliv og shopping.  

Italiensk restaurant og cafe i Brandts Passage

Ligeledes i Brandts Passage finder man Ristorante Mona Lisa, en glimrende italiensk restaurant og café. Her er lyst og pænt indrettet, og der er både plads til gæster, som bare har lyst til en hurtig kop kaffe og dem, der skal have en gedigen frokost, som italienerne kan lide den.    Frokostkortet består af italienske specialiteter som salater, pastaretter og pizza. Er vejret til det, er der også mulighed for at spise ude i Brandts Passage.   

Japansk frokost i Odense

Har man lyst til god sushi eller andre japanske retter til frokost, er Umashi et glimrende valg. Her finder man nemlig udover et fristende udvalg af de velkendte (ualmindeligt lækre) sushiretter også et bredt udvalg af japanske specialiteter, som alle er tilberedt med respekt for såvel det japanske køkken, råvarerne og den gode smag.   Køkkenet er klassisk japansk, med de velkendte forretter som misosuppe, tangsalat og edamamebønner og et skønt udvalg af sushi og sticks til hovedret. Her er også virkelig god sashimi og et lækkert udvalg af varme japanske retter, samt et fint udvalg af japansk øl.   

Gourmetfrokost i den Fynske Landsby

Ønsker man at spise en rigtig god frokost lidt udenfor Odense, er Sortebro Kro et godt sted at tage hen. Omgivelserne i den Fynske Landsby er top-idylliske, og kroen kan bestemt betegnes som ”en omvej værd”.    På frokostmenuen er blandt andet smørrebrød af allerbedste kvalitet, og man kan desuden få retter som tatar, dagens fisk og den fynske salat med rygeostdressing og pocheret æg. Alt sammen lavet efter samme principper, som gælder på Sortebro Kro, hvis man kommer der om aftenen:  Alt er lavet fra bunden og med respekt for kokkefaget, de gode råvarer og de danske sæsoner. Fokus er på lokal kærlighed, hvorfor restauranten får mange varer fra producenter i nærområdet og den Fynske Landsby.  

Mexicansk frokost i Odense

Midt i centrum af Odense ligger den farvestrålende mexicanske restaurant, El Torito. Om sommeren serveres der ude, og personalet er venligt og smilende. Det er et godt udgangspunkt for en hyggeligt frokost!   Til frokost serveres der enkle frokostretter fra det mexicanske køkken, for eksempel chili con carne, nachos, tacos og burritos. Man kan desuden få mere klassiske caferetter som clubsandwich og kyllingesalat.