Picture

Italiensk mad og kultur på Dolce Vita i Middelfart

 

I Middelfart er der så smukt – byen ligger utroligt heldigt placeret og endnu mere heldigt placeret finder vi den italienske Ristorante Dolce Vita. Restauranten ligger i kulturcenteret KulturØen, hvor der både er bibliotek og biograf – begge dele gode steder at hænge ud med børnene i vinterferien. Dolce Vita er en stor og lys restaurant.

Der er masser af se på ude og inde med vandet, udsigt til Lillebæltbroen og skibene der sejler forbi, og så har køkkenet sørget for en rigtig god børnemenu med sunde, italienske børneretter. Til børn under 12 år kan du også købe en kombibillet med biografbilletter til Panorama Biografen inkl. mad. Det hedder Mad og Film Bambino og koster kun kr. 125 for mad og biografbillet.

Picture

En flydende restaurant - Elbjørn i Aalborg

 

Årh, hvad!? Skal vi spise på en isbryder? Totalt vildt! Sådan kan det lyde fra dine børn, når du afslører at måltidet skal indtages på Restaurant Elbjørn i Aalborg. Skibet Elbjørn har nemlig fungeret som isbryder før hun blev lagt til kaj i Aalborg Havn, hvor hun i dag er indrettet som restaurant med udsigt over fjorden og den nye havnefront.

Til frokost er der klassiske retter som stjerneskud og burgere på kortet, hvor det bliver mere sofistikeret om aftenen. Men hele dagen er børn velkomne, for stemningen er afslappet. Om søndagen er der desuden en stor brunchbuffet til kr. 139. Børn under 12 år spiser til halv pris og derudover er der også en børnemenu.

Børn - og voksne - er velkomne til at komme rundt og kigge i skibet – også i maskinrummet. Desuden er der både pusleplads og legetøj til fri afbenyttelse for Elbjørns gæster. Skråt overfor skibet finder man aktivitetsbanen med fodboldbane og basketballbane og i den forbindelse ligger der også en flot, ny legeplads der især er god til de små børn.

Picture

Druedahl's - børnebrunch i Roskilde

 

En af Roskildes mest populære caféer er Druedahl’s, hvor børn altid er velkomne. Caféen, der bl.a. specialiserer sig i fransk-spanske tartines – en sydeuropæisk version af det vi andre kalder en mellemmad – tilbyder flere lækre og sunde måltider til børn, f.eks. en børneburger med fritter og salat eller en børnebrunch. Alle børneretter koster 59 kr.

 

Picture

Meyers Deli – nordisk mad til alle aldre

 

Også på Meyers Deli, der har flere locations i København og på Frederiksberg, har god mad til børn. Den populære flæskestegssandwich fås f.eks. i både voksen- og børnestørrelse, og derudover er der rigtig gode og sunde børnemåltider på menukortet – og selvfølgelig lækre boller og kager. Der er højstole til de helt små og generelt god plads til poderne.  

Picture

God plads på Metropolitain på Frederiksberg

 

Ved siden af Frederiksberg Centret ligger den store Café Metropolitain, indrettet i en gammel stationsbygning fra dengang Frederiksberg havde sin egen S-togsstation. Der er godt med plads både inde og ude, og Metropolitain er erklæret børnevenlig og et meget populært sted for børnefamilier og ikke mindst mødregrupper, for der er rigtig gode puslefaciliteter.

I weekenderne er der stor brunchbuffet for de voksne, mens børnemenuen (hele ugen) lyder på hitretter som hjemmelavet pizza, pasta bolognese og børneburger med fritter og hjemmerørt remoulade. Og så er man i øvrigt også tæt på Falkoner Biografen, hvis der er planlagt en tur i biffen med ungerne. 

Picture

Babyformiddag og børnehjørne på Café Deli i Vejle

 

I Vejle Midtpunkt finder du den hyggeligt indrettede Café Deli, der i den grad gør noget ud af de små og deres forældre. Et hjørne af caféen er indrettet særligt til børnene med tegnebøger, hyggetæpper og små stole.

Tirsdag-torsdag formiddag er der babytid, hvor der må leges, pjattes og skiftes, så her kommer især forældre på barsel og får sig en kop Café Delis velbryggede kaffe. Maden er hjemmelavet og kagerne er i sig selv et besøg værd.