Søndag den 30. august dystede seks finalist-hold fra både Fyn og Sjælland i konkurrencen Danmarks Bedste Smørrebrød 2015, arrangeret af Hotel- og Restaurantskolen i København i samarbejde med Tuborgfondet. 

Efter en intens dag med utroligt tæt løb mellem deltagerne, gik førstepladsen velfortjent til sydfynske Jeff Scott Foster og hans elev Jade Sigrid Grant fra Nr. 5 i Svendborg. Hvert hold bestod af en faglært kok eller smørrebrødsjomfru og en elev, da formålet med konkurrencen blandt andet er at sætte uddannelsen som gastronom med speciale i netop smørrebrød og catering i rampelyset for en dag.

Konkurrencen fandt sted i Aamanns Køkken på Refshaleøen. Kulturborgmester Carl Christian Ebbesen bød velkommen, hvorefter seks dommere og 60 gæster smagte sig igennem og vurderede årets bedste bud på den danske frokostklassiker. Gæsternes bedømmelse vægtede 30 % og dommerpanelets 70 % i den endelige vurdering.

I sidste ende var det kun point-decimaler mellem de to bedste hold, der afgjorde dysten: Førstepladsen i Danmarks Bedste Smørrebrød 2015 gik således til fynske Jeff Scott Foster og eleven Jade Sigrid Grant, der foruden æren vandt et gavekort på 40.000 kr. fra Tuborgfondet.

Andenpladsen gik til sidste konkurrencevinder (2013), Rasmus Kjær og elev Morten Baagøe fra DR Byens Koncertsal, som vandt 10.000 kr. sponseret af 3F Private Service og HORESTA. 

Tæt herefter fulgte Patrick Bach Andersen og elev Camilla Milo fra Øl & Brød, som vandt tredjepladsen og 5.000 kr. sponseret af Hotel- og Restaurantskolen.

Dommerne udtalte til sidst, at de generelt var meget imponeret over niveauet hos årets seks finalist-hold, der alle havde fået til opgave at stille med deres egen fortolkning af smørrebrød med hhv. flæskesteg, æg, sild, indmad og en vegetarversion. Undervejs blev der disket op med de mest fantasifulde og kreative stykker, der bådede hyldede den traditionelle klassiker og videreudviklede på retten med alt fra trøffelmayo til vagtelæg, rådyrhjerter, ølmarineret sild til masser af spændende syltede sager i sæsonens ånd.