Picture

Café Den Blå Hund

Med 5 koncerter under jazzfestivalen er Café Den Blå Hund en god repræsentant for de anderledes scener, som byen bugner af under musik-ugen i juli. Hunden er en sand klassiker på Frederiksberg og har sit navn efter Gnags' tiende studiealbum – et originalt pladecover pryder endda en af væggene, og så er tonen ligesom sat på et sted, der i den grad tager musik alvorligt. Caféen er en af de større på Frederiksberg, og har desuden populære caféborde udenfor, hvor man kan hygge, slikke lidt sol og blive set langs Godthåbsvej, og nyde en af de mange øl, hvis skænkning caféen især går op i. Til Copenhagen Jazz Festival har især Katrine Madsen Quartet flere koncerter på Den Blå Hund.  

Picture

B9 Vinbar

Denne vinbar er allerede velbevandret udi jazzens vidundere – stedet, som ligger på den travle Åboulevard helt tæt på Forum, har nemlig i en rum tid haft såkaldt Jazz Jam den første fredag i hver måned, og det er derfor helt oplagt at vinbaren naturligvis lader jazzfestivalen rykke ind i de hyggelige lokaler. Kombinationen med den gode vin er kærkommen og maden er spansk inspireret, med lækre tapaes, som går perfekt med drikkelsen i glasset. Til selve koncerterne, som der bliver 5 af på B9 i anledningen af Copenhagen Jazz Festival, foreslår stedet at man nyder tapas og vin ad libitum i 3 timer til en pris af 398 kr per person. 

Picture

Café Dan Turéll

Man er kendt hvis man får opkaldt en café efter sig, og med mere end 30 år på bagen er Café Dan Turéll en af Københavns ældste caféer. Og ja, det var den folkekære Onkel Danny, der lagde navn til stedet, og til gengæld derfor kunne skribenten altid komme og drikke og spise gratis i baren. Den prydes af 45 forsider fra forfatterens mange bøger og er en smuk cadeau til hans virke. Stedet var en af de første caféer efter parisisk forbillede, som åbnede i København, og har haft succes helt fra starten med sit klassiske spejlvægsinteriør og sin rustikke cafémenu, der byder på stedets egen signaturburger, franske bistroretter og visitter til også det danske og italienske køkken. Under festivalen byder Dan Turéll på spændende jazzkoncerter hver dag.  

Picture

Koa Bar & Grill

Her har vi at gøre med en kombineret bar og restaurant lige i hjertet af København, nærmere bestemt i Valkendorfsgade lige bag Gråbrødre Torv. Den historiske stemning i det gamle middelalderkvarter giver en interessant kontrast til Koas cool interiør, som dog også er forbavsende hyggeligt takket være de mørke farver og de flotte træpaneler. Koa er indrettet således at man kan nyde hinandens selskab i små båse og lounges rundt omkring baren, og bagefter spise den gode mad fra chefkok Domenico Cannones hånd i det bagvedliggende restaurantområde. Sammen med maden og de lækre cocktails er musik desuden en vigtig komponent i Koas koncept, så glæd dig til 9 flotte jazzkoncerter på Koas grund under festivalen.  

Picture

Biotrattoria Ché Fè

Den italienske musiker Paolo Russo har i et godt stykke tid haft et venskabeligt samarbejde med Biotrattoria Ché Fès ejer Alessandro Jacoponi, hvor Paolo underholder restaurantens gæster med gode toner mens de spiser, og også i år bidrager han til programmet under Copenhagen Jazz Festival. Denne gang kan man opleve Paolo på trækharmonika, med hvilken han vil kreere fortolkninger af amerikanske jazzklassikere samt også formidle nogle af sine egne kompositioner. Øl, vin og snacks kan folk hygge sig med under koncerten, og bagefter kaste sig over Ché Fès lækre, italienske gastronomi. For blot 395kr får man både musik og menu (3 antipasti, pasta og hovedret) og så er stemningen på den hyggelige restaurant i Borgergade som altid gratis.  

Picture

Restaurant Under Uret

Har du lyst til en særlig lækker jazzmenu kombineret med swinging jazz, blues og gospel under festivalen? Så skal turen gå til Restaurant Under Uret lige på hjørnet ved Statens Museum for Kunst-anlægget, hvor du kan nyde lækre frokostanretninger og lune retter til aften, samt som noget helt specielt, indehaverens egen, hjemmelavede chokolade. Stedet genåbnede i 2014 med Karin Østergaard Frederiksen som ny ejer, og hun har lagt et entusiastisk program under Copenhagen Jazz Festival med hele 8 optrædender, hvoraf 2 er dem er såkaldte 'frokost-gospels' – de skydes i gang kl 13, mens de øvrige koncerter begynder klokken 17.  

Picture

M.G. Petersens Gamle Familiehave

Frederiksberg er mange ting: for de fleste rimer navnet på fine villaer og brusende parker, men et særligt hjørne af byen er dedikeret til sjov og spas og rækker tilbage til dengang, Pile Allé virkelig var underholdningsstedet for hele byen. Der hvor alléen skærer Roskildevej har der i halvandet århundrede ligget en lille håndfuld beværtninger, som dyrker det folkelige, danske humør og lyst til samvær. En af dem er M. G. Petersens Gamle Familiehave, hvor også de klassiske madtraditioner lever i bedste velgående, med biksemad, æggekage, hjemmerøgede varer og det kolde, danske smørrebrødsbord. Til jazzfestivalen byder familiehaven på et imponerende program, der henover hele perioden præsenterer intet mindre end over 10 forskellige bands inklusiv en optræden med Daimi. Bemærk at koncerterne er reserverede for de kunder, som spiser i familiehaven.